זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
02/08/23 15:20
26.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בעידוד של מפקד מחוז תל אביב החדש, המפכ״ל והשר לביטחון פנים, שוטרי יס״מ תל אביב הגיעו להפגין מול משרדי מח״ש - בזמן שחלק מחבריהם עוברים בירור בגין תלונות אזרחים | המשטרה לא פרסמה את הסרטונים המלאים מהאירועים צילום מסך: מתוך הטוויטר של העיתונאי ג׳וש בריינר - https://twitter.com/JoshBreiner/status/1686627394340163584?s=20 בעידוד של מפקד מחוז תל אביב החדש, המפכ״ל והשר לביטחון פנים, שוטרי יס״מ תל אביב הגיעו להפגין מול משרדי מח״ש. זאת, בעקבות תלונות של אזרחים שהשתתפו בהפגנות נגד החקיקה לשינוי המשטר ולטענתם חטפו מכות משוטרים. מעבר להפעלת כוח סביר.
ראשית, אין עוררין שכל שוטר, כמו כל אזרח, חף כל עוד הוכח אחרת. עם זאת, שוטר, מתוקף תפקידו ופקודת המשטרה, נושא על גבו אחריות גדולה יותר מאשר אזרח ממוצע. זאת, בשל הכוח המוענק לו מתוקף חקיקה. ולכן, כאשר אזרח התלונן על הפעלת כוח שאינה סבירה מצד שוטר, יש לחקור זאת.
כאמור, במפגן כוח, בגיבוי צמרת המשטרה, המחוז והמשרד לביטחון לאומי, חלק נכבד מיס״מ תל אביב הגיע ״לתמוך״ בנחקרים. באמתלה של ״תמיכה״. רק שבמציאות, זה לא נראה כמו תמיכה, אלא כהפגנת כוח מאיים נגד מח״ש מצד יס״מ תל אביב. הפגנת כוח כזו, מצד עשרות שוטרים חמושים, היא הצהרה ש״אנחנו מעל החוק. אותנו לא חוקרים.״
על פי חוק, לשוטרים אסור בכלל להפגין.
איפה סרטוני המשטרה?
ביס״מ תל אביב טוענים כי ״אי אפשר להאשים שוטר על בסיס פריים בטוויטר״. ובכן, לכל שוטר אמורה להיות מצלמת דש שמתעדת את פעילותו. בדיוק בשביל מצבים כאלו. המערכת שנבנתה למשטרה אינה מאפשרת לשוטר למחוק הקלטות, כדי שלא יוכל לזהם את הראיות נגדו.
איפה ההקלטות של האירועים בהם מעורבים אותם שוטרים? המשטרה לא פרסמה כאלו. יש בכלל? האם השוטרים שנמצאים במח״ש ענדו את מצלמת הדש באירועים המדוברים?
חנופה לשר
האירוע הנוכחי מצטרף לטיפול בהפגנות האחרונות בכל רחבי הארץ, בהן המשטרה לא בדיוק נראית טוב. בלשון המעטה. הסיבה לכך היא הרצון של הניצבים, שרואים עצמם מתאימים לתפקיד המפכ״ל, להתחנף לשר.
המפכ״ל, קובי שבתאי, עתיד לסיים את תפקידו בינואר 2024. עד אז המירוץ פתוח. וכל ניצב שרוצה את התפקיד, צריך להתחנף לשר - בן גביר. כולל מפקד מחוז תל אביב החדש. אותו מפקד מחוז שפיקד על מחוז הדרום עד לא מזמן. כמה הוא הצליח שם? תלוי את מי שואלים. אין ספק, שכדי להצליח בתל אביב, הוא צריך את יס״מ תל אביב לצידו.
אל תצפו ממנו לעמוד לצד מח״ש. הוא יתן ליס״מ להלך עליהם איימים. עד שיפסיקו לחקור אנשים ביס״מ, גם אם אלו הפעילו כוח לא סביר.
02/08/23 17:36
14.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גם השנה מפרסם הארגון את רשימת 100 החברות הדו-שימושיות המובילות בארה״ב | המשקיעה העיקרית - סוכנות הביון המרכזית של ארה״ב www.anduril.com ה-NatSec100 היא הרשימה המדורגת השנתית החדשה של The Silicon Valley Defense Group המציגה סטארט-אפים מובילים בתחום הביטחון (דו שימושי). הרשימה פותחה כדי להציע תמונת מצב מבוססת נתונים של מערכת האקולוגית הטכנו-ביטחונית של ארה״ב.
״הרשימה אינה מהווה בשום אופן אינדיקטור מושלם להצלחה או כישלון עתידיים של החברות. במקום זאת, היא נועדה להניע שיח סביב המערכת האקולוגית הטכנולוגית המתפתחת בביטחון הלאומי. בעוד שמשרד ההגנה התנגד זה מכבר ל"בחירת מנצחים", ה- NatSec100 מדרגת חברות מובילות במרחב ההגנה והביטחון הלאומי מדי שנה״, נכתב בדף הרשימה.
״הסטארט-אפים המובילים ב-NatSec100 השנה משכו יחד מימון מרשים של 42 מיליארד דולר עד היום. (כדי לשים את זה בפרספקטיבה, DARPA הוציאה קצת פחות מ-20 מיליארד דולר על מו"פ בחמש השנים האחרונות.)
״הם מפתחים מגוון יכולות טכנולוגיות חיוניות לביטחון הלאומי שלנו וממומנות על ידי חברות ההון סיכון המובילות בעולם. ועדיין, ההכנסות שהחברות הללו מייצרות מהממשל הפדרלי עומדות כיום על איפשהו בין 2 ל-5 מיליארד דולר, נתון נמוך באופן ניכר מהמימון הקולקטיבי שלהן.
״החברות הנכללות ברשימה זו הן כולן פרטיות, כך שמספרי ההכנסות שלהן אינם ציבוריים. הערכנו את מספרי ההכנסות השנתיים ממידע שאינו ציבורי וחוזים ממשלתיים ציבוריים.
״אי התאמה זו מדגישה סוגיה קריטית עבור קובעי המדיניות: ללא חוזים מהותיים מלקוחות ממשלתיים, משקיעי סיכון ישימו את כספם במקום אחר. התוצאה תהיה סטארט-אפים חדשים ממוקדי הגנה ודו-שימושיים שימצאו את זה בלתי אפשרי לגייס הון פרטי, וחברות קיימות יפנו ללקוחות מסחריים או יצאו מהעסק. יהיו לכך השלכות שליליות משמעותיות על יכולות הביטחון הלאומי העתידיות שלנו.״
המשקיעה העיקרית בחברות הרשימה בשנת 2023, היא קרן ההון סיכון של ה-CIA. קרן ותיקה בשם In-Q-Tel. הקרן השקיעה ב-34 מתוך 100 החברות ברשימה זו. גם הקרן של לוקהיד מרטין, Lockheed Martin Ventures, נמצאת בין המשקיעים העיקריים.
חלק מהסטארט-אפים הדו-שימושיים ב-NatSec100 עשויים להיות מפתיעים מכיוון שהם לא חברות ביטחון מסורתיות. במקום ה-13 ברשימה נמצאת ICON, חברת טכנולוגיות בנייה שמדפיסת בתים בתלת מימד. הצבא העניק ל-ICON חוזה של 9 מיליון דולר לחקר דיור להדפסה עבור הצבא, ונאס"א מממנת את הפיתוח של ICON של מערכת בנייה מבוססת חלל שנועדה לתמוך במושבות הירח והמאדים.
ל-Wop, סטארט-אפ לביש לניטור הבריאות במקום ה-41 ברשימה, יש חוזים עם משרד ההגנה כדי לתמוך בבריאות החיילים וברווחתם. ו-Chainalysis, סטארט-אפ קריפטו פורנזי, עוזר לקהילת המודיעין לנטר פעילות פלילית בבלוקצ'יין (עובדים גם עם מערכת הביטחון הישראלית).
בשנה שעברה, SpaceX ו-Anduril היוו את שתי מגייסות הכספים הגדולות ביותר, שקיבלו 1.97 מיליארד דולר ו-1.48 מיליארד דולר בהתאמה. עם זאת, ספירת העסקאות וההון שגויס ירדו למעשה משנת 2021, והמשיכו לרדת עד כה בשנת 2023.
בשיא של שנת 2021, 97 סטארט-אפים ב-NatSec100 גייסו סך של 15.61 מיליארד דולר, ובשנת 2022 גייסו 69 סטארט-אפים ברשימה סך של 8.72 מיליארד דולר. מעבר ל-SpaceX ו-Anduril, יש ירידה בסך ההון שגויס על ידי שאר רשימת NatSec100.
לרשימה המלאה
02/08/23 11:32
8.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טיל Taurus KEPD 350 מגיע לטווחים מעל 500 ק״מ עם ראש נפץ במשקל 480 ק״ג https://www.saab.com/products/taurus-kepd-350 דיווח של berlin_bridge חושף את הלך הרוח במסדרונות הממשל הגרמני. בעוד מופעל על גרמניה לחץ לספק לאוקראינה טילי שיוט מסוג Taurus, שולץ, קנצלר גרמניה - מתנגד. לפחות עד שארה״ב תספק טילי ATACMS. אוקראינה מבקשת את הטיל הזה עוד מחודש מאי האחרון.
בתוך הפרלמנט הגרמני יש קולות שונים. חבר הפרלמנט הגרמני Roderich Kiesewetter קורא לספק טנקי Leopard 2 נוספים, כלי רכב לפינוי מוקשים, הגנה אווירית, תחמושת וכן מסירת טיל השיוט הגרמני "Taurus" ארוך הטווח לאוקראינה. קיזווטר הוא גנרל לשעבר בצבא גרמניה וח״כ מטעם מפלגת האיחוד הנוצרי-דמוקרטי.
שגריר אוקראינה בגרמניה, Oleksii MAKEIEV, התראיין לאחרונה לכתבה באתר הגרמני welt במטרה להפעיל לחץ על הממשל הגרמני בנושא.
אזכיר כי מאז פלישת רוסיה לאוקראינה לפני שנתיים, הגרמנים היססו בכל הקשור להעברת נשק לאוקראינה. כעת, כאשר זה מגיע לנשק ארוך טווח שיכול לגרום נזק אסטרטגי לרוסים - קנצלר גרמניה מהסס עוד יותר.
טיל Taurus KEPD 350 הוא טיל שיוט שוודי-גרמני משוגר אווירית, המיוצר על ידי Taurus Systems ומשמש את גרמניה, ספרד ודרום קוריאה.Taurus Systems GmbH היא שותפות בין MBDA Deutschland GmbH (לשעבר LFK) ו-Saab Bofors Dynamics.
הטיל מיועד לתקיפות מדויקות, כולל כאלו מוקשחות ובעלות ערך גבוה, כולל בונקרים ומטרות קבורות עמוקות אחרות.
יש לטיל טווח של למעלה מ-500 קילומטרים וניתן לשגר אותו בכל מזג אוויר ובכל שעה ביום. הטיל נועד לחדור הגנות אוויר צפופות על ידי שימוש בטיסה עוקבת פני שטח בגובה נמוך מאוד. הוא מצויד במערכת ראש נפץ דו-שלבי של 481 ק"ג בשם MEPHISTO, המשלבת יכולת לחדור מטרות קשות וקבורות עמוק. משקל הטיל הכולל 1400 ק״ג.
אין ספק כי טיל ה-Taurus יכול לתת לצבא אוקראינה יתרון מול מטרות אסטרטגיות של צבא רוסיה. עם זאת, מהלך כזה צפוי להעלות עוד יותר את רף האיבה בין ברלין למוסקבה. כמו גם, קיים חשש כי האוקראינים יעשו שימוש בטיל בתוך גבולות רוסיה.
02/08/23 09:19
8.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על ידי רכישת אקספל, ריינמטאל שואפת לחזק את עסקי הליבה שלה בכלי נשק, תחמושת וחומרי נפץ Armin Papperger, Chief Executive Officer of Rheinmetall AG | rheinmetall חברת ריינמטאל הגרמנית הודיעה השבוע על השלמת רכישת החברה הספרדית אקספאל מערכות (Expal Systems), יצרנית אמצעי לחימה ותחמושות, בשווי של כ-1.2 מיליארד אירו.
על ידי רכישת אקספל, ריינמטאל שואפת לחזק את עסקי הליבה שלה בכלי נשק, תחמושת וחומרי נפץ. לדברי ריינמטאל, רכישה זו תספק לחברה גישה מהירה ליכולות ייצור גדולות יותר, המכסה את כל שרשרת ייצור התחמושת, עם מפעלים רבים בספרד ועסק לפירוז ושיקום קרקעות בארצות הברית.
ריינמטאל הינה ספקית חשובה לכוחות המזוינים האוקראינים המספקת כמויות גדולות של תחמושות בקליבר בינוני וגדול, כולל פגזי תותחים אוטומטיים 20 מ"מ לרק"מ מארדר (Marder), תחמושות טנקים 105 מ"מ ו-120 מ"מ עבור טנקי לאופרד 1 ולאופרד 2.
בנוסף, משלוח ראשון של תחמושת 35 מ"מ עבור רק"מ נ"מ גפארד (Gepard) ישלח בקרוב לאוקראינה.
02/08/23 09:57
8.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התוכנית שואפת להחליף את כלי השיט הנוכחיים מסוג Walrus בארבע צוללות דיזל-חשמליות חדשות Dutch MoD photo
משרד ההגנה של הולנד קיבל שלוש הצעות מבוני ספינות אירופיות לתוכנית החלפת הצוללות ההולנדית (RNSCP). המספנות הן Naval Group, ThyssenKrupp Marine Systems ו-Saab Kockums. כך לפי פרסום של breakingdefense.
התוכנית שואפת להחליף את כלי השיט הנוכחיים מסוג Walrus בארבע צוללות דיזל-חשמליות חדשות המצוידות בטילי Tomahawk ארוכי טווח. משרד הביטחון ההולנדי מתכנן לקבל החלטה סופית על התוכנית בהיקף של מיליארדי דולרים ברבעון הראשון של 2024.
הצוללות החדשות נועדו לספק "יכולת נישה בתוך נאט"ו והאיחוד האירופי", על פי דובר משרד הביטחון ההולנדי. בינתיים, אמסטרדם מאריכה את חיי ה-Walrus. אחת הצוללות תושבת בטווח הקצר ושנייה תושבת בהמשך. חלקים משני הרציפים ישמשו לשמירה על שתי הצוללות הנותרות בשירות, עד אמצע שנות ה-30 של המאה ה-20.
02/08/23 09:10
7.98% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת Odysight היא אותה חברה שפיתחה פתרון תחזוקה חזויה גם למל״טים של אלביט מאת Nehemia Gershuni-Aylho www.ngphoto.biz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116222337 התעשייה האווירית ו-Odysight.ai חשפו מערכת תחזוקה חזויה עבור מסוקי UH60 (ינשוף). המערכת מבוססת על מערכת מצלמות המאפשרת ניטור בזמן אמת של תקינות מערכות המסוק, תוך הקפדה על בטיחות וזמינות מירבית.
מסוק UH60 הוא שחקן דומיננטי במטוסי הכנף הסיבובית. הוא משמש למשימות שונות, כולל חיפוש וחילוץ, פינוי רפואי והסעת נוסעים וציוד. מערכת הניטור מספקת תצוגה מקיפה של מערכות המסוק, מזהה התדרדרות רכיבים ותקלות מוקדמות.
המסוק מצויד בטכנולוגיית חישה חזותית וניתוח וידאו של Odysight.ai, הכוללת מספר רב של מצלמות, יחידת עיבוד, תוכנה משובצת של ראיית מכונה ואלגוריתמים לתמיכה בתחזוקה חזויה.
התעשייה האווירית משתמשת במומחיותה בכלי טיס לצורך אינטגרציה והסמכה של יכולות חדשות אלו. פרויקט זה, בהובלת קבוצת התעופה של התעשייה האווירית – מרכז הנדסה ופיתוח, הוא חלק מפעילות החברה לפיתוח והתקנת מערכות תחזוקה חזויה בכלי טיס.
חברת Odysight היא אותה חברה שפיתחה פתרון תחזוקה חזויה למל״טים של אלביט, יחד עם אלביט. החברה פיתחה מוצר בשם True Vision אותו הציגה בסלון האווירי בפריז שהתקיים בחודש יוני האחרון.
02/08/23 10:18
6.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתמורה לביטול ויזות לישראלים לארה"ב דורשת ארה"ב מישראל להתיר לפלשתינים אמריקניים כניסה חלקה לישראל ללא בדיקת רקע Credit: Jakub Porzycki via Reuters Connect משקיפים אמריקניים נמצאים השבוע בישראל כדי לבחון בחשאיות את תנאי מעבר הגבול לפלשתינים אמריקאים. זה חלק מההסכם בין ארה"ב לישראל לוויתור על הצורך בוויזות לארה"ב.
מקור ממשלתי בישראל מסר לסוכנות רויטרס שהמשלחת האמריקנית ביקרה ביום ראשון במשרד האוכלוסין, ביום שני בנתב"ג וביום שלישי תבדוק מעברים באיו"ש.
בתמורה לביטול ויזות לישראלים לארה"ב דורשת ארה"ב מישראל להתיר לפלשתינים אמריקניים כניסה חלקה לישראל ללא בדיקת רקע.
מדובר ברבבות פלשתינים אמריקאים המתגוררים באיו"ש, וכן כאלו שמושבם בארה"ב. יש ביניהם שהתלוננו על פגיעות והטלת איסורי תנועה כאשר באו לישראל כדי לבקר בני משפחה.
תקופת המבחן נקבעה לששה שבועות, ועל הישראלים להוכיח שהם מניחים לפלשתינים אמריקניים להיכנס למדינה ללא קשיים, וזה התנאי לכניסת ישראל לתכנית הפטור מוויזות. המועד שנקבע לכניסת ההסדר החדש לתוקפו הוא 30 בספטמבר.
רויטרס מדווחת כי הפלשתיניים מודים שחל שינוי לטובה. עבדול ג'ליל ג'ודה, בן 26, סיפר שהגיע לאיו"ש דרך נתב"ג ולא נאלץ לטוס לירדן ומשם לעבור לשטחים ביבשה. לדבריו ערכו לו חיפוש אבל הכל עבר חלק "וזה הקל על כולנו. יכולנו להגיע הביתה תוך שעה".
הקרן הערבית-אמריקנית מעריכה שיש בין 122,500 ל-220,000 אמריקאים ממוצא פלשתיני ובין 45 ל-60 אלף הם תושבי הגדה המערבית. לשלטונות ישראל יש נתונים אחרים: הם מעריכים שיש בין 70 ל-90 אלף פלשתינים אמריקאים, ובין 15 ל-20 אלף היו תושבי הגדה המערבית.
02/08/23 13:53
6.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתמונה מימין לשמאל: מאיה שוורץ, מנכ"לית איגוד ההיי-טק, אירינה רובינצ'יק, מנהלת רשות החדשנות של לטביה בישראל | צילום: איגוד ההיי-טק הישראלי השבוע (רביעי) נפגשו מנכ"לית איגוד ההיי-טק הישראלי, מאיה שוורץ ומנהלת רשות החדשנות של לטביה בישראל, אירינה רובינצ'יק בכדי לדון על קידום שיתוף פעולה בין הארגונים.
על הפרק: קידום שיתופי פעולה עסקיים בין החברות הטכנולוגיה הישראליות והלטביות זאת לצד: ביקורים הדדיים, סמינרים, פגישות עסקיות ושיתוף מידע זמין של מגמות במדינות או נתוני שוק אחרים תוך פתיחת קו ישיר בין המדינות .
מאיה שוורץ, מנכ"לית איגוד ההיי-טק הישראלי: "איגוד ההיי-טק שם לו למטרה בין היתר, להביא הזדמנויות עסקיות בינלאומיות ואכן אנו שמחים על שיתוף הפעולה שצפוי להירקם בין שתי המדינות ובטוחים שמכאן ייווצרו הזדמנויות עסקיות ומחקריות משמעותיות לשני הצדדים".
אירינה רובינצ'יק, מנהלת רשות החדשנות של לטביה בישראל: "לטביה מסוגלת לספק את הגישה לשוק האירופי עבור סטארטאפים ישראלים ומדענים שמעוניינים בשיתופי פעולה עם מוסדות לטביים. חידושים לטביים יכולים להיות מעניינים עבור סביבת הטכנולוגיה הישראלית.
״סטרטאפים לטביים מחפשים חשיפה בינלאומית וכניסה לשווקים גלובליים חדשים שבהם ישראל היא שער של הכלכלה העולמי. שיתוף הפעולה עם איגוד ההייטק הישראלי הנו הזדמנות משמעותית עבור שני הארגונים. אין ספק כי העתיד יביא עימו שיתוף פעולה בעל משמעות רבה והפרייה הדדית".
כזכור שוורץ ורובינ'ציק נפגשו בחודש אפריל האחרון בכנס Deep Tech Atelier כנס הדיפטק הגדול בלטביה – שם נרקמו תחילתם של היחסים.
דאז הגיעו אל האירוע משלחת של בכירים מתעשיית האירוספייס הישראלית על מנת להציג את ההתקדמות האדירה שעשתה ישראל בתחום.