זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/03/24 14:07
10.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדינות אלו, הידועות ביחסיהן המתוחים ובאינטרסים הסותרים שלהן בזירות גלובליות שונות, הניחו בצד את המחלוקות בזמן התרגיל Arleigh Burke class destroyer USS Halsey.(Picture source: Indian MoD) המהדורה ה-12 של התרגיל הימי MILAN שהתארח בוויזקהפטנם בין ה-19 ל-27 בפברואר 2024, היא לא רק כינוס שגרתי של כוחות ימיים אלא אירוע דיפלומטי משמעותי, המדגיש את השפעתה הגוברת של הודו על הבמה העולמית. דיווח של navyrecognition.
״בצעד חסר תקדים, ספינות חיל הים מארה"ב, איראן ורוסיה משתתפות בתרגיל, למרות המתיחות והעימותים המתמשכים בין מדינות אלו, כולל מעורבותה של ארה"ב באוקראינה והתנגדותה לתמיכת איראן בחות'ים״, נכתב בפרסום.
השתתפותם של USS Halsey מארצות הברית, IRIS Dena מאיראן, וה- Varyag מרוסיה, לצד ציים בינלאומיים אחרים, מסמנת פעילות דיפלומטית מורכבת.
מדינות אלו, הידועות ביחסיהן המתוחים ובאינטרסים הסותרים שלהן בזירות גלובליות שונות, הניחו בצד את המחלוקות ביניהן כדי להשתתף בתרגיל הימי הזה בהנהגת הודו.
תרחיש זה מדגיש את הכבוד והמשקל הדיפלומטי שיש להודו, שכן מדינות אלו בוחרות במעורבות בתרגיל על פני התוצאה הדיפלומטית הפוטנציאלית של אי השתתפות.
״תפקידה של הודו כמארחת ומגשרת בהקשר זה הוא מכריע. על ידי מתן פלטפורמה שבה כוחות ימיים ממדינות בעלות יחסי יריבות מתכנסים למטרה משותפת, הודו מציגה את יכולתה לגשר על פערים ולעודד דיאלוג ושיתוף פעולה״, נכתב בפרסום.
03/03/24 13:54
9.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לרוסים אולי אין די צבא להשתלט על אוקראינה, אך צבא אוקראינה אינו מצליח להדוף את הצבא הרוסי Credit: Anadolu via Reuters Connect
חכמי המלחמה מאירופה ומסין הקדומה למדונו שמלחמות צריכות להיות קצרות, לא להילחם בשתי חזיתות, לפעול לפי מטרות המלחמה ולא לשקוע בבוץ האויב.
עקרונות מלחמה נכונים והגיוניים, אך מה שקורה בשטח זה סיפור אחר. המלחמה באוקראינה היא בת שנתיים. פוטין חשב שיכבוש את קייב בשלושה ימים, והיום הוא רחוק משם, מתבוסס בבוץ האוקראיני במזרח, בחבל דונייצק.
שנתיים למלחמה באוקראינה. את הזוועה שם ביטא הנשיא זלנסקי השבוע כאשר אמר ש-31 אלף חיילים אוקראיניים נהרגו בקרבות, ואם הקונגרס לא יאשר את הצעת ביידן לחבילת סיוע צבאי בת 60 מיליארד דולר, מיליונים עלולים למות.
שליט יחיד, דיקטטור של מעצמה, החליט בפברואר לפני שנתיים לפלוש למדינה שכנה כדי להשליט בה ממשלת בובות פוטינית, ולמעשה להפוך אותה לאוקראינה רוסית.
מה שקורה עכשיו, אחרי שתי שנות הרס והרג מוגדר בפי מומחי צבא במערב STALEMATE, קיפאון. דריכה במקום. הלחימה מתרכזת במזרח, בחבל דונייצק. נכון לשבוע זה הצבא הרוסי כבש כמה ערים, וצבא אוקראינה סובל ממחסור חמור ביותר בתחמושת ובכוח אדם, בחיילים לוחמים. שני הצדדים מבוססים בבוץ.
וועידת מינכן
בוועידת מינכן לביטחון בשבוע שעבר נאמר שאוקראינה במצב מצוקה ביטחונית, כלכלית ופוליטית. המלחמה שם מצטרפת למשברים במזרח התיכון, בים סוף ופוטנציאל לסכסוך עתידי סין-טייוואן. המלחמה באוקראינה היא מנוף ענקי להתחמשות בכל יבשת אירופה.
פולין והמדינות הבלטיות, הגובלות עם רוסיה לומדות היטב את לקח 24 בפברואר 2022 ומתחמשות בכמויות אדירות של נשק. פינלנד ושוודיה מצטרפות לנאט"ו, תקציבי ההגנה והביטחון של מדינות היבשת צומחים במיליארדי דולרים, בין היתר לטובת יצרניות מטוסי קרב בארה"ב, בצרפת ובשוודיה.
מזה שנתיים אוקראינה היא שדה הניסויים הגדול בעולם למערכות נשק החדישות ביותר. אוקראינה היא מטווח אחד ענקי של טילים, כטמ"מים, מטוסי קרב, טנקים, נגמ"שים, מערכות הגנ"א וכמויות אדירות של פגזים, פצצות וכדורי נק"ל.
באוקראינה מתנהלת לראשונה בהיקף נרחב מלחמת כלים בלתי מאויישים הגדולה ביותר בתולדות הלחימה האווירית. צבאות של מל"טים, כטמ"מים, כטב"מים ורחפנים בגדלים ובעוצמות שונות נלחמים אלו באלו בשמי אוקראינה. אלו גם אלו גורמים הרס והרג.
מתחוללת מלחמה בים. האוקראינים טיבעו 20 כלי שיט רוסיים בים השחור. למלחמה ולהרס תשתיות יש השלכות על יצוא דגנים בדרכי הים ועל תנועות של מכליות נפט וגז.
מטוסי F-16
הנשיא זלנסקי והרמטכ"ל החדש גנרל אולכסנדר סירסקי ממתינים בקוצר רוח למטוסי F-16 אמריקניים שיגיעו מהולנד, מדנמרק ומנורווגיה ואמורים לשנות את פני המערכה לטובת צבא אוקראינה.
הפנטגון פרסם כמה נתונים מספריים במלאת שנתיים למלחמה: צבא רוסיה מונה 1.1 מיליון חיילים סדירים, 1.5 מיליון מילואים. צבא סדיר אוקראיני חצי מיליון, מילואים 300-400 אלף. לרוסים 1,169 מטוסים, לקייב 78. לרוסיה 699 מסוקים, לאוקראינה 60.
לרוסים 4,397 תותחים, לאוקראינים 1,639. אין פלא שזלנסקי אמר בשבוע שעבר שהמצב בחזית קשה ויש מחסור חמור בפגזי ארטילריה.
שגרירות אוקראינה בתל אביב פרסמה השבוע את דברי השגריר בישראל איבגן קורניצ'וק שאמר כי במשך שנתיים שיגרה רוסיה 5,000 רקטות למטרות בארצו, והיו 1.1 מיליון תקיפות של כטמ"מים ומל"טים רוסיים, חלקם 'שאהיד' תוצרת איראן.
השגרירות הודיעה שרשומים 124 אלף מקרים של פשעי מלחמה רוסיים, 530 ילדים נספו במלחמה, 20,000 ילדים אוקראיניים נחטפו או גורשו לרוסיה לתהליכי רוסיפיקציה, ו-200 בתי ספר ברחבי המדינה נהרסו כליל.
המערב בהובלת ארה"ב התגייס להגשת סיוע צבאי והומניטרי לאוקראינה. חבילות סיוע בנות מיליארדים של ארה"ב, גרמניה ומדינות אחרות. הכל בסיסמת "ללא מגפיים על הקרקע". נשק וסיוע צבאי, בבקשה, חיילים שילחמו בצבא הרוסי הפולש – לא ולא. ובכל זאת איימה רוסיה השבוע כי התערבות כוחו נאט"ו באוקראינה "תוביל להתנגשות ישירה בין הברית הצבאית המערבית לבין הכוחות הרוסיים".
מערך הדרכה לאוקראינים
בארצות המערב ובארה"ב מתנהל מערך גדול של הדרכה ואימונים ללוחמי צבא אוקראינה.
דובר צבא ארה"ב באירופה קולונל מרטין או'דונל מסר השבוע כי מ-31 בינואר השנה הקהילה הבינלאומית הדריכה ואימנה 128 אלף חיילים אוקראיניים ב-80 אתרי הדרכה ואימונים בעולם. 16,300 מהם התאמנו בצבא ארה"ב ובגרמניה. 5,100 אוקראינים למדו להפעיל פלטפורמות שונות, ו-1,300 עברו קורסי מפקדים.
ומנגד להתגייסות הסיוע של המערב פועל במרץ "ציר ההתנגדות" של רוסיה, איראן, צפון קוריאה וכנראה סין, מדינות התומכות ברוסיה של פוטין במלחמתו ומספקות לו ממיטב התוצרת הצבאית שלהן. האיראנים מספקים כטמ"מים, ואולי גם טילים.
השת"פ נהפך לתעשייתי-צבאי כאשר ברוסיה מקימים מפעלים לייצור כטמ"מים איראניים. דובר הבית הלבן ג'ון קרבי אמר השבוע במפורש שאיראן תומכת ברוסיה ומאפשרת לה לתקוף את ערי אוקראינה.
איך תסיים המלחמה באוקראינה. האם מישהו רואה את סופה. תרחישים לא חסרים: מלחמה קצרה או ארוכה מאוד.
תרחיש שחור של הסלמה רוסית, תקיפות מטוסים, רקטות וארטילריה, כיבוש קייב והקמת ממשלת בובות. זלנסקי נופל על חרבו או נמלט. מלחמה ממושכת: הצדדים מתבוססים בבוץ חורפי ואחריו קיצי.
לרוסים אין די צבא להשתלט על אוקראינה, שצבאה נלחם באומץ לב, עם הנהגה מצוינת וסיוע אדיר מחו"ל. עוד תרחיש שחור: ניסיונות השתלטות רוסית על שכנות נוספות, כמו הבלטיות. זו כבר בעיה של נאט"ו והמערב.
ויש גם תרחיש של מו"מ, דיפלומטיה, שיחות ממושכות בין הצדדים עם מתווכים דורשי-רעה ודורשי-טובה, פוטין דורש הרבה ומקבל פחות, אולי את המחוזות המזרחיים בואכה אודסה.
קייב נאלצת לוותר על שטחים. ככה זה שאמנם עוזרים לך, אבל אתה די לבד במאבק ובמערכה. לקח גם לנו במדינת ישראל.
03/03/24 08:13
9.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף: הצי האמריקני חתם על חוזה עם בואינג למכירת מטוסי משימה ימיים לקנדה וגרמניה Noah Wulf, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons לוקהיד מרטין תמכור לטורקיה מטוסי קרב F-16 ובואינג תמכור לקנדה ולגרמניה מטוסי סיור ימי P-8.
הסנאט האמריקני מנע בסוף השבוע ניסיון של הרפובליקנים למנוע מכירת מטוסי קרב F-16 (לוקהיד מרטין) לטורקיה.
ממשל ביידן אישר את מכירת המטוסים אחרי שאנקרה הסכימה להצטרפות שוודיה לנאט"ו. הסנט הצביע בסוף השבוע 79 מול 13 נגד הצעת החלטה למנוע מכירת מטוסי הקרב לטורקיה שהעלה הסנטור הרפובליקני רנד פול.
הממשל האמריקני אישר ב-26 בינואר מכירת 40 מטוסי F-16 ו-80 ערכות שדרוג והשבחה למטוסי F-16 שטסים בחה"א הטורקי. האישור הוקפא עד שאנקרה הסכימה לקבלת שוודיה לנאט"ו.
הצי האמריקני חתם על חוזה עם בואינג לייצור 14 מטוסי P-8A לחיל האוויר של קנדה ושלושה מטוסים כאלו לצי הגרמני.P-8 הוא מטוס סיור ימי שצבר עד כה 600 אלף שעות טיסה, והוא נחשב לחוליה מבצעית חשובה להגנת תחומה האווירי של מדינה.
בגרמניה תשתף בואינג פעולה עם שתי חברות, אחת מהן LUFTHANSA TECHNIK, להתקנת מערכות ייחודיות תוצרת גרמניה למטוסים המיועדים לצי הגרמני. מטוסי הסיור הימי P-8 טסים היום בארה"ב, בקנדה, באוסטרליה, בנורווגיה, בהודו ובגרמניה.
03/03/24 17:11
9.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הרשתות יסופקו לארבע סביבות שונות: צפון אירופה, דרום אירופה, מדבר ושלג The DGA ordered 3,000 multispectral camouflage nets from Saab Barracuda on 21 January. (DGA) ה-Direction Générale de l'Armement (או DGA), סוכנות הרכש הביטחונית של צרפת, הודיעה באתר האינטרנט שלה ב-27 בפברואר כי הזמינה 3,000 רשתות הסוואה מולטי-ספקטרליות מ-Saab Barracuda ב-21 בינואר במסגרת תוכנית הרכש שלה Filet écran radar-IR. דיווח של janes.
טרם ברור האם הרכש קשור לאיומים שמשמיע בימים האחרונים נשיא צרפת, עמנואל מקרון, שבכוונתו לשלוח כוחות מיוחדים צרפתיים להלחם לצד הצבא האוקראיני.
במסגרת החוזה בהיקף 30 מיליון יורו (32.4 מיליון דולר), הצבא הצרפתי וחיל האוויר והחלל יקבלו רשתות הסוואה רב-ספקטרליות בין 2024 ל-2026.
ה-DGA מצפה שאלו יעזרו "לשפר באופן משמעותי" את היכולת להסתיר כוח משותף של אוגדה, חטיבה ועמדות פיקוד.
הרשתות מסוות את החתימות הגלויות, האינפרא אדום והמכ״מ כך שאלמנטים הצבאיים משתלבים ביתר קלות בסביבה. הרשתות יסופקו לארבע סביבות שונות: צפון אירופה, דרום אירופה, מדבר ושלג.
רשתות ההסוואה פותחו במשך שנתיים על ידי סאאב וה-Section Technique de l'Armée de Terre, המחלקה הטכנית של הצבא הצרפתי, כדי לעמוד בדרישות הכוחות הצרפתיים.
סאאב תעסיק בקבלנות משנה את החברות הצרפתיות Solarmtex ב-Vierzon כדי לייצר ולהרכיב את רשתות ההסוואה במפעל חדש.
03/03/24 09:51
8.83% מהצפיות
מאת IsraelDefense
TACN היא תרכובת חומר נפץ בעלת צבע כחול עז, הרגישה למכה כאשר היא יבשה, אשר יכולה להיווצר בתגובות כימיות פשוטות Photo by Julia Koblitz on Unsplash מידע דל מאוד זמין ביחס ל-TACN (Tetra-Amino-Copper-Nitrate), חומר הנוצר מהתגובה הכימית של אמוניום חנקתי עם נחושת וסגסוגותיה (ברונזה ופליז).
ניתן למצוא אותו במפעלים כימיים שבהם עובדים עם אמוניום חנקתי ונגזרותיו, במכונות המשמשות לתהליכי העבודה ובכלי תחבורה המשמשים לשינוע ולהובלה.
חברת MATEC Soluções Corporativas הברזילאית פרסמה מסמך, שמספק מידע אודות המאפיינים של חומר הנפץ TACN, תכונותיו הפיזיקליות-כימיות, התנאים שבהם הוא יכול להיווצר ונוהלי הבטיחות הטובים לזיהויו, סילוקו והשמדתו.
מטרת הפרסום היא לתרום להגברת הבטיחות התפעולית במתקנים, המאחסנים ומטפלים באמוניום חנקתי או במוצרים המבוססים על אמוניום חנקתי.
מאמר זה סוקר את המסמך. TACN היא תרכובת חומר נפץ בעלת צבע כחול עז, הרגישה למכה כאשר היא יבשה, אשר יכולה להיווצר בתגובות כימיות פשוטות.
כאשר אמוניום חנקתי בא במגע עם נחושת או סגסוגות שלה, נוצרת תרכובת כחולה-ירוקה, בדרך כלל נחושת חנקתית. לאורך הזמן והחשיפה לאוויר, גבישים כחולים עזים יותר עשויים להיווצר יחד עם שכבת הנחושת החנקתית. גבישים בעלי צבע עז עוד יותר עלולים להיות TACN.
רגישות למכה: רגישות TACN נמוכה מ-PETN ו-RDX, אך גדולה מ-TNT. באנרגיות נמוכות עלול להתרחש פיצוץ מלא, פיצוץ חלקי או רק שינוי בצבע החומר.
רגישות לחיכוך: TACN אינו רגיש במיוחד לחיכוך. הוא פחות רגיש לחיכוך מאשר PETN ו-RDX.
VOD: מהירות גל הניצוץ היא ביחס הפוך לקוטר המטען. המהירות המקסימלית היא 3,498 מטר/שניה בצפיפות של 0.87 גרם/סמ"ק.
קוטר קריטי: פחות מ-4 מ"מ. לשם השוואה, הקוטר הקריטי עבור RDX עם צפיפות של 1.2 גרם/סמ"ק הוא בסביבות 3 מ"מ.
כאמור TACN יכול להיווצר, כאשר נחושת או סגסוגותיה באות במגע עם תמיסה מימית של אמוניום חנקתי. אין זה אומר, שאמוניום חנקתי בצורתו המוצקה (פרילים, צפוף וכו') חף מתופעה זו, שכן בסביבה עם לחות יחסית מעל 59% ובטמפרטורה של 30 מעלות צלזיוס אמוניום חנקתי מגיע ללחות היחסית הקריטית שלו ומתחיל לספוג מים מהסביבה.
ספיגת המים מתגברת עם ירידה בטמפרטורת הסביבה. המסמך מפרט תנאים ומצבים, שבהם יכול להיווצר TACN כאשר הוא בא במגע עם נחושת או עם סגסוגות שלה.
הרשימה כוללת מכלי אחסון (לרבות מכלים ניידים, כגון: משאיות), משאבות העברה, שסתומים וצינורות, מכשירים, חיווט חשמלי (כולל מנועים חשמליים ומנועי בעירה), לוחות חשמל, כבלי הארקה, מצלמות ועוד.
בטיחות
כיוון שאמוניום חנקתי בדרגה תעשייתית נחשב כבלתי רגיש לפיצוץ, וכיוון שסביר מאוד ש-TACN יימצא בכמויות גדולות במתקנים תעשייתיים אם יש בהם נחושת, הסיכון הגדול ביותר הקשור לנוכחות TACN מסתכם בפיצוץ מקומי קטן, אך עם פוטנציאל לגרום לפציעות חמורות לאנשים המטפלים בציוד מזוהם ב- TACN.
כאשר TACN נוצר בחלק החיצוני של הציוד, ניתן לזהות ולהסיר אותו בקלות ובמהירות. לעומת זאת, כאשר TACN נוצר בחלקים פנימיים של ציוד שאינם נראים או קשים לגישה, חיוני שלצוות התחזוקה יהיה ידע נרחב על TACN, ושאף פעם לא ישתמשו בכלים המעודדים פגיעה/מכה או חום בעת העבודה על ציוד שעל פי החשד היה מזוהם ב-TACN.
לא סביר ש-TACN ייווצר, במקרה של מגע נחושת או סגסוגותיה עם תחליב "מים-בשמן" (אופייני לאמולסיות חומר נפץ בתפזורת). עם זאת, יש לקחת בחשבון שתחליבים יכולים "להישבר" לאורך זמן או עקב גורמים אחרים, כך שיתאפשר לאמוניום חנקתי לבוא במגע עם נחושת, ולהגדיל את הסיכון להיווצרות TACN.
המלצות להפחתת הסיכון
יש לשמור תמיד על אזור העבודה נקי משאריות המכילות אמוניום חנקתי. אין לאפשר שימוש בציוד ואביזרים העשויים מנחושת, ברונזה או פליז באזורים, בהם קיימים אמוניום חנקתי או מוצרים העשויים מאמוניום חנקתי.
יש לבחור חלופות עשויות נירוסטה, אלומיניום או פלסטיק. אם אין חלופה, יש לוודא, שהציוד והאביזרים מוגנים בשכבת צבע ועוברים בדיקות ותחזוקה תכופות כדי לזהות היווצרות TACN בשלביה המוקדמים.
יש להכשיר כוח אדם, שעובד באזורים בהם יש אמוניום חנקתי, כך שיוכלו לזהות נוכחות של TACN ולדעת כיצד להתנהל ביחס לתהליכי טיהור. כאשר יש ספק אם גביש כחלחל מסוים הוא נחושת חנקתית או TACN, הנחת העבודה תהיה תמיד שזה המקרה הגרוע ביותר ויש להתייחס אליו כאילו היה חומר הנפץ.
אם נמצאו ציוד או חומר, החשודים כמכילים TACN, אין לנקות אותם בחומר שוחק (גירוד או שימוש במברשת שוחקת).
תהליך הטיהור המועדף והסופי הוא שריפת הציוד/החומר המזוהם, אשר חייב להיעשות על ידי צוות מוסמך לפעילות כזו ובמקום מתאים.
לרשימת כל המאמרים שלי
המידע מתוך פרסומים, שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו- Fireworks and Pyrotechnics OSH.
03/03/24 08:59
7.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דובר הבית הלבן ג'ון קרבי הוסיף שמנת הסיוע הראשונה תכלול חבילות "מזון המיועד לצריכה מיידית" https://x.com/CENTCOM/status/1764073067737977016?s=20 החלה אתמול הצנחה אמריקנית של סיוע במזון לתושבי עזה. שלושה מטוסי הרקולס C-130 ('קרנף') של חה"א האמריקני מרכז הצניחו חבילות מזון לתושבי עזה.
סוכנויות CNN ו-AP דיווחו כי המטוסים הצניחו 66 מארזים, ובהם 38 אלף ארוחות "לצריכה מיידית". כל אחד משלושה המטוסים הצניח 22 מארזים. מוושינגטון מדווחים שיהיו הצנחות נוספות, ואולי העברת סיוע בדרך הים מקפריסין.
הנשיא ביידן הודיע ביום ששי על תכניות לביצוע הצנחה אמריקנית ראשונה של סיוע במזון לעזה. "אנו חייבים לעשות יותר, וארה"ב תעשה יותר. מדובר בסיוע שיגיע בקרוב", אמר הנשיא לכתבים בוושינגטון.
דובר הבית הלבן ג'ון קרבי הוסיף שמנת הסיוע הראשונה תכלול חבילות "מזון המיועד לצריכה מיידית". לדבריו ישראל ניסתה בעצמה להצניח סיוע לעזה, והיא תומכת במבצע אמריקני כזה. בשבוע שעבר היו הצנחות סיוע לעזה של מטוסים מצרפת ומירדן. קרבי הזכיר
גם אפשרות של העברת סיוע בים: ארה"ב בוחנת אפשרות ליצור מסדרון ימי ולהעביר לעזה כמויות גדולות של סיוע, כנראה מקפריסין בדרך הים.
סוכנויות הידיעות מזכירות כי הצנחת הציוד האמריקני החלה יומיים אחרי שביום חמישי שעבר נהרגו בעזה 115 פלשתינים ומאות נפצעו בהתנפלויות על שיירות סיוע.
רשת CNN דיווחה אתמול אחה"צ שחיל אוויר הישראלי תקף מטרות במחנה פליטים ברפיח וכי לפחות 11 פלשתינים נהרגו, כולל ציוותי רפואה.
03/03/24 16:26
6.23% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערך לווייני קופרניקוס הוא חלק מתכנית החלל של האיחוד האירופי Jacques Descloitres, MODIS Rapid Response Team, NASA/GSFC, Public domain, via Wikimedia Commons האיחוד האירופי הטיל על שתי חברות לבדוק אפשרות לנצל את מערך לווייני תצפית כדור הארץ קופרניקוס למטרות הגנה וביטחון.
שתי החברות הן TELESPAZZIO מאיטליה והחברה הגרמנית OHB טכנולוגיות. עליהן להציע דרכים לניצול הלוויינים, שבדרך כלל מספקים מידע אזרחי על תופעות בכדור הארץ, להגנה על מדינות האיחוד.
מערך לווייני קופרניקוס הוא חלק מתכנית החלל של האיחוד האירופי, והם מספקים מידע ונתונים בתחומים שונים מתצפיות על כדור הארץ, כולל נושאי אקלים, מזג אוויר וגידולים חקלאיים.
המידע נאסף לא רק על ידי לוויינים מהחלל אלא גם באמצעי תצפית של מטוסים, תחנות קרקע וכלי שיט.
ג'יינס מדווח כי לווייני קופרניקוס הם חלק ממשפחת הלוויינים Sentinel. הראשון בקבוצה זו שוגר ב-2014 ותכנית האיחוד האירופי היא להציב בחלל 20 לוויינים כאלו עד שנת 2030.
שתי החברות מאיטליה ומגרמניה אמורות להגיש תוך שנה את ממצאיהן אם וכיצד ניתן לנצל לווייני תצפית לאיסוף מודיעין צבאי רלוונטי לתכניות הגנה על מדינות היבשת.
03/03/24 08:08
5.97% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר במטוס היברידי-חשמלי נוחת וממריא אנכית (VTOL) בתצורת מנועים בעלי ציר משתנה By Dmitry Mottl - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2288582 ליאונרדו מפתחת מטוס-מסוק TILTROTOR בעלי מטה-רוטור או מנועים בעלי ציר משתנה לצרכים צבאיים ואזרחיים.
על פי פרסום של aviationweek, אחד משיתופי הפעולה האפשריים בהקשר זה הוא עם לוקהיד מרטין (סיקורסקי) שהציגה בעבר את ה-Sikorsky X2.
נשיא סיקורסקי פול למו הסביר שכלי הטיס החדש מבוסס על אוטונומיה והנעה חשמלית, והכלי הראשון שיפותח יוביל משפחה שלמה של כלי טיס חדשים ליישומים צבאיים ואזרחיים.
פרוייקט המטוס (HEX) מדבר על כלי טיס בעל טווח של 500 מייל ימי בטיסה במהירות גבוהה, מעט מערכות מכניות כדי שההפעלה תהיה פשוטה ועלויות אחזקה נמוכות.
תאגיד ליאונרדו יתחיל הקרוב בטיסות הדגמה למסוק AW609 שהוא בעל מנועים משתנים, עבור צבא איטליה וסוכנויות ממשלתיות נוספות.
מנהל ליאונרדו מסוקים ג'יאן פירו וטילו הסביר לפלייט גלובל שיש עניין רב בצבאות עולם ובאיטליה בסוג כזה של מטוס שרואים בו פוטנציאל לשמש מטוסי תובלה, סיור, ומבצעי חילוץ והצלה.
המסוק AW609 כבר טס אך עדיין ללא רישוי רשמי. למסוק חסרות 350 שעות ניסוי ומבחן עד לקבלת הרישוי באיטליה, והחברה שואפת לקבל בסוף התהליך רישוי מטעם רשות התעופה הפדרלית של ארה"ב FAA.