זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/10/19 16:07
25.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
xHelper - תוכנה זדונית לאנדרואיד שהתגלה על ידי חברת אבטחת הסייבר סימנטק - הדביקה 45,000 מכשירים שעליהם הותקנה ב"סוס טרויאני", אשר אינו ניתן להסרה.
חוקרי סימנטק טוענים כי מדובר בתוכנה זדונית מסוכנת, שלמעשה התגלה כבר במרץ 2019, אלא שכעת האסטרטגיה שלה מתוחכמת יותר, בעיקר משום שאי אפשר להיפטר ממנה - אפילו הסרת xHelper ממערכת ההפעלה אנדרואיד לא תעזור למי שנדבק בה, שכן הזודנה מתקינה את עצמה מחדש בכל פעם, גם לאחר שהמשתמשים ביצעו איפוס להגדרות המפעל.
131 טלפונים חדשים נדבקים ב-xHelper בכל יום
חוקרי סימנטק אמרו כי הם מאמינים שהעבודה על קוד המקור של התוכנה "עדיין בעיצומה", ולכן ניתן לשנותו לצורך התקפות חמורות במיוחד. לדבריהם, 131 טלפונים חדשים נדבקים ב-xHelper בכל יום, ו-2,400 טלפונים נדבקים מדי חודש.
על פי הדיווחים, התוכנה הזדונית מאפשרת פרסומות קופצות במכשירים יחד עם דואר זבל. המודעות הקופצות הללו מייצרות הכנסות לאנשים שעומדים מאחורי התרמית. יתר על כן, משתמשי הטלפונים הנגועים בתוכנה הזדונית מתבקשים להוריד יישומים מחנות Google Play, וברגע שהאפליקציה מותקנת בטלפון, xHelper מרוויחה כסף במתכונת של עמלות תשלום פר-התקנה.
עם זאת, נראה כי התוכנה הזדונית אינה מבצעת פעולות הרסניות במכשירים שהודבקו בה, ומוגבלת רק לפרסומות קופצות פולשניות ולספאם של התראות, על פי הדיווחים של מאלוור בייטס וסימנטק גם יחד. אלא ששתי חברות הסייבר הזהירו משתמשים כי על אף שהזודנה מוגבלת כרגע לספאם ולהכנסות ממודעות, היא עלולה להוריד ולהתקין אפליקציות אחרות, שיכולות לפרוס עומסי תוכנה זדוניים ובשלב שני אף עלולות לגנוב סיסמאות רגישות ומידע אישי אחר של המשתמשים בעלי המכשיר.
כדי להימנע ממעללי xHelper, מומלץ לא להתקין אפליקציות מחוץ לחנות Play של גוגל - על אף שגם זו אינה מוגנת באופן מושלם - ולוודא שהמכשיר מעודכן ומפעיל תוכנת אנטי-וירוס ניידת. כאמצעי זהירות נוסף, כדאי להיות קצת יותר חשדניים באתרים שגולשים אליהם ממכשיר האנדרואיד, ואם הם נראים מעט משונים, יש סיכוי שהם באמת כאלו.
31/10/19 14:38
15.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפליקציה אנדרואיד מתוצרת ישראלית, שהוצעה ב-Play Store של גוגל, הוסרה מהחנות והוכרזה כרושעה.
Ai.type היא אפליקציית מקלדת הניתנת להתאמה אישית, שפותחה על ידי החברה הישראלית ai.type, המתארת את האפליקציה כ-"מקלדת אמוג'י חינמית" - אך ברקע, ללא ידיעת המשתמש, האפליקציה הופכת את המכשיר שלו ל-"אחד מהבוטים הרבים ברשת הנשלטים על ידי רמאים בכדי לבצע הונאת מודעות", כך הסביר גיא קריאף, מנכ"ל אפסטרים סקיוריטי הישראלית גם היא, לפורבס.
[caption id="attachment_302162" align="alignleft" width="300"] ai.type[/caption]
ai.type מוגדרת כחברת תוכנה ברמת גן, ומעידה על עצמה, כולל בדף הלינקדאין שלה, ש-"הוקמה בשנת 2010 על ידי מדעני המחשבים אודי יחזקאל ואיתן פיטוסי, ושהיא זכתה בפרסים ומגובה על ידי יזמים". עוד נכתב על ידי החברה כי "המשימה שלנו היא לספק למשתמשים את חוויית ההקלדה הקלה והאישית ביותר, תוך מתן מענה לצרכים הייחודיים שלהם, הגדלת התפוקה שלהם, וכל זאת תוך כדי שזו מאפשרת להם להתאים אישית את המקלדת שלהם בכדי לבטא את עצמם בדיוק כמו שהם רוצים".
אפליקציית המקלדת, שהורדה יותר מ-40 מיליון פעמים, נתפסה למעשה בהונאת קליקים ובביצוע מיליוני רכישות לא מורשות של תוכן דיגיטלי מובחר, כך מדווחים חוקרים בחברת הסייבר אפסטרים. האפליקציה הציגה מיליוני מודעות בלתי נראות וקליקים מזויפים, תוך שהיא מספקת נתוני משתמשים מקוריים על צפיות אמיתיות, קליקים ורכישות לרשתות מודעות.
ai.type מבצעת חלק מפעילותה כשהוא מסתתרת תחת זהויות אחרות, כולל התחפשות לאפליקציות פופולריות כמו סאונד קלאוד. לפי הדיווחים, ה"טריקים" של האפליקציה עלייה דרמטית בפעילות החשודה לאחר שהיא הוסרה מחנות Google Play.
האפליקציה נמחקה מחנות Google Play כבר ביוני, אך היא נשארה מותקנת במיליוני מכשירי אנדרואיד ועדיין זמינה ופועלת ממקומות אחרים של צדדים שלישיים. מומלץ לבדוק האם ai.type מותקנת במכשירכם, ואם כן - להסיר אותה ממנו לאלתר.
בנוסף, חברת האבטחה Upstream ממליצה לכל מי שהוריד את ai.type לבדוק האם הסמארטפון שלו מראה התנהגות חריגה - למשל סוללה שהתרוקנה מהר מהרגיל, התחממות יתר של המכשיר, תוכנית נתונים שקטנה בלי פרופורציות לשימוש או חיובים סעבור שירותים דיגיטליים מובחרים שלא נרכשו על ידי המשתמש. מי שמבחין באחד מאותן תופעות - סביר להניח שהפך לקורבן של ai.type.
לדברי החוקרים, על מנת לסלק סופית את המפגע מהנייד יש להריץ עליו תוכנת אנטי-וירוס עדכנית.
31/10/19 15:16
7.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאוזניות האלחוטיות ללא חוטים החדשות שהשיקה אפל, AirPods Pro, לא הייתה כמובן השפעה על הדו"חות המעודכנים של החברה, אבל בחברה צופים להן מכירות לא פחות טובות מאלו של אוזניות ה-AirPods המקוריות - שגם עזרו להוביל את ההכנסות של קטגוריית המכשירים הלבישים, המכשירים הביתיים והעזרים של אפל לשיא מכירות של 6.5 מיליארד דולרים ברבעון הרביעי של 2019.
טים קוק, מנכ"ל החברה, ציין בישיבת המשקיעים, שהמכירות של AirPods הגיעו לשיא כל הזמנים, ושהוא מעריך שמהכירות הללו ימשיכו באותה רמה גם ברבעון הנוכחי. "ואנחנו מאוד גאים להוסיף מוצר נוסף לאנשים שרוצים ביטול רעשים בדמות ה-AirPods Pro", הוא אמר.
הוא אף הפתיע כשאמר, כי הוא מעריך שהרוכשים הראשונים של האוזניות החדשות יהיו בעיקר בעלי ה-AirPods, ולאו דווקא כתחליף.
"אנחנו ממש רוצים לראות מי הם הלקוחות עבור ה-AirPods Pro החדשות. אבל הייתי מנחש שלפחות בשלבים המוקדמים אלו יהיו אנשים שכבר יש להם כיום AirPods, שרוצים שיהיה להם זוג נוסף למקרים שבהם הם זקוקים לביטול רעשים", הוא אמר.
31/10/19 11:53
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המחסור באנשי תוכנה בארץ מאלץ את החברות הישראליות לייצא חלק מהעבודה לחו"ל, ואחד היעדים האטרקטיביים ביותר היום היא קייב, בירת אוקראינה, שמועסקים בה כ-20,000 אנשי תוכנה אוקראינים על ידי חברות ישראליות. הבולטת מכולן במיקור-החוץ היא חברת AllStars-IT, האחראית לגיוס העובדים עבור עשרות חברות היי-טק ישראליות ומהווה, למעשה, שלוחה של תעשיית ההיי-טק הישראלית באוקראינה.
[caption id="attachment_302117" align="alignnone" width="590"] סולומון עמר מתראיין בביתן Allstars-IT על ידי העורכת של מגזין המנהלים האוקראיני Destinations. במרכז - מנהלת התקשורת השיווקית שלו. צילום: פלי הנמר[/caption]
לדברי סולומון (שלמה) עמר, מייסד Allstars-IT, "האינטרס של החברות הישראליות בהעסקת עובדים אוקראינים נמצא בשילוב של שני גורמים מרכזיים: עלות העסקה נמוכה ועובדים איכותיים, שלומדים במסגרות לימוד ברמה גבוהה. באוקראינה אפשר לגייס טאלנטים אמיתיים, שרמתם לא פחותה מזו של המתכנת הישראלי. האוקראינים הם לא יזמים באופיים, אבל הם עובדים אמינים וממושמעים. מה שמעניין את המתכנת האוקראיני הוא באיזו טכנולוגיה הוא יעבוד, והישראלים מספקים עבור העובד האוקראיני אתגר ועניין".
[caption id="attachment_302121" align="alignnone" width="601"] סולומון עמר עם חלק מצוות של 15 מנהלות הגיוס שלו, בביתן הגדול ביותר בכנס החדשנות הישראלית בקייב. צילום: פלי הנמר[/caption]
השבוע נערך בקייב בירת אוקראינה "שבוע החדשנות הישראלית" 2019 (UIIS), הכולל כנס מרכזי של יומיים, מפגשים אישיים וקבלות פנים בימים האחרים. פתיחת האירוע נערכה ביום ג' בקבלת פנים במשרדי מרכז ההדרכה והשמה DAN-IT, ואתמול בערב נערכה קבלת פנים במשרדיה של חברת ההשמה הישראלית הבינלאומית הוותיקה והגדולה Allstars-IT, בבעלותו ובניהולו של עמר. המשרדים שוכנים בבניין המשרדים המוכר והמפואר ביותר במרכז קייב. למה דווקא המגדל הזה ושתי קומות בו? כי זה מושך את המפתחים. "האוקראינים מעדיפים לעבוד שם במקום במקומות מרוחקים ולא מוכרים, וגם נציגי החברות הישראליות המאמינות במיקור-חוץ מאוקראינה אוהבות את המיקום", מסביר עמר.
כיום כבר לא צריך לשאול למה דווקא אוקראינה, וגם בכנס הסבירו מרצים לא מעטים שוב ושוב, שאוקראינה היא מרכז שוקק של חברות ישראליות, ובין יתר הסיבות לכך, שיש לה הרבה מפתחי תוכנה ברמה גבוהה, מה שמציב אותה רביעית באירופה. במדינה זו יש גם השקעות הון-סיכון בהיקף של מיליארד דולר בשש השנים האחרונות, ומדי שנה מצטרפים כ-300 סטארט-אפים חדשים וכן פועלים בה יותר מ-110 מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות. יתרה מכך, יותר מ-100 חברות מתוך רשימת הפורצ'ן 500 פועלות בשוק ה-IT שלה.
בהרצאתו בכנס, שם עמר זרקור דווקא על הצד הישראלי, כשהציג איך מתנהלים הישראלים והסביר לאוקראינים כיצד לפרש התנהגות זו של "דוגרי" ו"תכלס" וסבלנות ועוד מושגים "ישראליים".
[caption id="attachment_302124" align="alignnone" width="599"] את תמצית ההתנהלות הישראלית מוצא עמר במילה אחת (שמוצאה בערבית) והיא "דוגרי": היה ישיר ואל תלך סחור סחור (beating around the bush). כך, לדבריו, מתנהלים מול הישראלים לעסקים טובים יותר. צילום: פלי הנמר[/caption]
את קבוצת AllStars-IT הקים עמר לפני 15 שנים, וכיום היא מעסיקה יותר מ-700 מהנדסי תוכנה ומומחים, ומשרתת חברות סטארט-אפ והיי-טק ישראליות ובינלאומיות מהמובילות בעולם, באמצעות שני מרכזים - בישראל ובאוקראינה. עם לקוחות החברה נמנים AT&T, סאפ, רפא"ל, מנורה מבטחים, VMware, טבע, בנק ישראל, בנק הפועלים, כלל ביטוח ועוד רבות נוספות.
[caption id="attachment_302126" align="alignnone" width="598"] המשתתפים מאזינים וגם משוחחים ביניהם, במרכז - שגריר אוקראינה לישראל. בין המשתתפים: אנשי ממשל מקומיים כסגן ראש העיר ועוד. צילום: פלי הנמר[/caption]
31/10/19 13:01
5.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מלאנוקס פרסמה אמש (ד') את הדו"חות הכספיים שלה, המעידים על מגמות חיוביות, ואפילו מאוד, ברבעון השלישי של 2019. על פי התוצאות, הן ההכנסות והן הרווח הנקי של החברה רשמו במהלך הרבעון עלייה דו ספרתית.
הנתונים מראים כי הוצאות החברה, שבמרץ האחרון נרכשה על ידי אנבידיה, זינקו ברבעון ב-19.5% ל-286.4 מיליון דולר וההכנסות רשמו עלייה גדולה יותר - של 20.1% - לשיא חדש של 335.25 מיליון. הרווח הנקי הושפע מכך לטובה וצמח ב-19.2% ל-44.2 מיליון דולר. גם הרווח למנייה רשם עלייה יפה - של 14.7%, ועמד על 78 סנט.
החברה הציגה ברבעון גידול של 23.2% בהוצאות הגולמיות ל-117.7 מיליון דולר ושל 19.1% ברווח הגולמי ל-215.53 מיליון. הרווח הגולמי השולי עמד על 64.89%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות גדלו ב-17% ל-168.7 מיליון דולר והרווח זינק ב-23.6% ל-48.9 מיליון.
לצד הנתונים הרבעוניים פרסמה מלאנוקס את התוצאות לתשעת החודשים הראשונים של השנה: ההוצאות שלה גדלו בתקופה זו ב-11.6% ל-815.1 מיליון דולר, ההכנסות האמירו ב-19.1% ל-950.8 מיליון, הרווח התפעולי כמעט שהוכפל - הוא צמח ב-99.4% ל-135.7 מיליון וזה הנקי רשם עלייה של 43.5% וסיים את התקופה כשהוא עומד על 131.2 מיליון.
אייל ולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, היה שבע רצון מהתוצאות ואמר לאחר פרסומן כי "הצגנו הכנסות ותזרים מזומנים שוברי שיאים מהפעילות ברבעון השלישי, עם צמיחה בכל קווי המוצרים העיקריים שלנו". הוא מנה בהקשר זה את מתאמי האת'רנט ואת פתרונות האינפיניבנד של החברה.
31/10/19 10:38
3.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחר שהשעתה באוגוסט, תוך התנצלות, את הסקירות האנושיות לפעולות הקוליות המופעלות ב-Siri, אפל חזרה לכך כעת, בגירסת iOS 13.2 החדשה.
בהתקנת הגירסה העדכנית של מערכת ההפעלה, הודעה המופיעה על המסך מאפשרת למשתמשים לבחור "לא כעת" ולא לאפשר אחסון שמע וסקירתו.
"בעת שימוש ב-Siri ו'הכתבה', הדברים שאמרת והכתבת יישלחו לאפל לצורך עיבוד הבקשות שלך. בנוסף להקלטות השמע, המכשיר שלך ישלח נתונים נוספים של Siri", מציינת החברה בפרטי העדכון, בהם "שמות וכינויים של אנשי קשר, מוסיקה, פודקאסטים וספרים, שמות של מכשירים ושל בני המשפחה המשותפים ביישום 'הבית שלי' וגם שמות אלבומי תמונות, יישומים שהותקנו במכשיר וקיצורים שנוספו באמצעות Siri".
אפל אף מציינת, כי "נתוני Siri משויכים למזהה אקראי שנוצר במכשיר ואינם משויכים ל-Apple ID, לכתובת הדוא"ל או למידע אחר שאולי נמצא ברשות אפל משימושך בשירות אפל אחרים".
משתמשים שמאפשרים את התכונה יכולים לבטל את הסכמתם ולמחוק את היסטוריית הבקשות שקיבלו מזהה אקראי באמצעות הגדרות הפרטיות.
חברות טכנולוגיה רבות משתמשות בפרקטיקה הזאת במטרה לשפר את שירותי התבונה המלאכותית המשולבים במוצריהן, אבל השימוש בהאזנה אנושית להקלטות שמע מטריד במיוחד מומחי פרטיות בשל הגברת הסיכון לכך, שמועסק לא אמין ידליף פרטים על תוכן הדברים הנאמרים, בהם גם שיחות בנושאים רגישים.
בעבר ציינה אפל כי היא מתכננת לחזור ולבצע את ההאזנות האנושיות בסתיו, אך ציינה כי תפסיק להשתמש בקבלני משנה לצורך הפעילות הזאת.
גם חברות נוספות חזרו לפעילות דומה, בראשן גוגל ואמזון, שנקטו צעדים דומים כדי להבטיח שהמשתמשים יודעים למה הם מסכימים, ומאפשרות למשתמשים לסרב לכך או לבקש שהקלטות של הפקודות הקוליות שלהם יימחקו אוטומטית.
31/10/19 14:43
3.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ניקוי שגוי שערכה אפל ב-App Store שלה מחק יותר מ-20 מיליון דירוגים של האפליקציות הפופולאריות שלה – כולל של חברות ענק כמו גוגל, מיקרוסופט, סטארבאקס, הולו, נייק ואחרות, לצד אפליקציות של מפתחים קטנים.
התקלה החלה ב-23 באוקטובר ובאפל פתרו אותה רק לאחר כמה ימים, ב-29 בחודש. לדברי החברה, מחיקת הדירוגים נגרמה בשל באג.
לפי הדיווחים, יותר מ-300 אפליקציות של יותר מ-200 מפתחים הושפעו מן הבאג, שמחק בסך הכול 22 מיליון דירוגים של אפליקציות מהחנות. בממוצע, האפליקציות חוו ירידה של 50% בציון הדירוג שלהן במדינות שבהן התרחשה התקלה. לדברי אפל, התקלה הייתה גלובלית ופגעה בכל 155 המדינות שאפל תומכת בהן. בארצות הברית לבדה נמחקו 10 מיליון דירוגים, וחברות אמריקניות חוו את הפגיעה הקשה ביותר. למשל, הולו איבדה 95% מן הדירוגים בארצות הברית, ודרופבוקס איבדה 85%. אפליקציות נוספות שנעלמו הדירוגים שלהן הן וולגרין, אמזון פריים וידיאו, סקייסקאנר, נייק, דיסני, ועוד.
להשערת המפתחים, ייתכן שאפל ניסתה לנקות דירוגים מזויפים, אבל הסבר זה לא כל כך סביר, כי התקלה מחקה הן דירוגים חיוביים והן דירוגים שליליים. אילו הניקוי היה מתמקד רק בדירוגים מזויפים, סביר שרק החיוביים היו נמחקים.
השערה נוספת גורסת, שאפל ניסתה לנקות את מערכת הדירוגים שלה, ומשהו השתבש.
ראוי לציין, שתקלה דומה התרחשה כבר בעבר, לפני כשנה, כאשר אלפי אפליקציות איבדו מחצית מהדירוג שלהן במהלך סופשבוע אחד. אפל תיקנה את התקלה, אך מעולם לא פרסמה הצהרה או הסבר על כך.
בתגובתה ציינה אפל, כי "במהלך תחזוקה שוטפת של חנות האפליקציות, הושפעו באופן זמני דירוגים וביקורות בשל באג, שכבר תוקן... אנו מתנצלים על אי הנוחות שנגרמה. כל הדירוגים והביקורות שוחזרו".
31/10/19 11:14
2.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההאשמות בהפרת הפרטיות, שעולות מזה כמה שנים נגד פייסבוק, ובתקופה האחרונה עמדו על הפרק ביתר שאת, לא השפיעו על התוצאות של הרשת החברתית לרבעון השלישי של השנה - כך עולה מהדו"חות שהיא פרסמה אמש (ד'). החברה הכתה את התחזיות והמנייה שלה זינקה במסחר שלאחר סגירת שערי וול-סטריט בכ-5%.
פייסבוק הציגה ברבעון זינוק של 28.6% בהכנסות ל-17.65 מיליארד דולר וצמיחה של 24.3% ברווח הנקי ל-7.2 מיליארד. מספר המשתמשים גדל ב-8% ל-2.45 מיליארד בכל חודש, אם כי מדובר בגידול קטן בחצי מזה שנרשם בין הרבעון השלישי של 2017 לזה של 2018, שעמד על 16%. כך גם במספר המשתמשים היומיים, שגדל ב-9% ל-1.62 מיליארד, אל מול עלייה של 16% בתקופה המקבילה בשנה שלפני כן. לדברי פייסבוק, יותר מ-2.2 מיליארד איש משתמשים בלפחות אחד משירותיה - אינסטגרם, ווטסאפ, מסנג'ר או הרשת החברתית עצמה - לפחות פעם ביום.
עוד מראים הנתונים כי ההוצאות הכלליות זינקו ב-31.7% ל-10.5 מיליארד דולר, ההוצאות הגולמיות האמירו ב-30.5% ל-3.2 מיליארד, הרווח הגולמי גדל ב-28.2% ל-14.5 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 82.13%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות זינקו ב-32.6% ל-7.33 מיליארד דולר והרווח האמיר ב-24.3% ל-7.2 מיליארד.
לעומת הרבעון, התוצאות לתשעת החודשים הראשונים מראות על מגמה מעורבת: בעוד שההכנסות עלו ב-27.5% ל-49.6 מיליארד דולר, הרווח הנקי ירד ב-26.9% ל-11.1 מיליארד וזה התפעולי – ב-11.5% ל-15.1 מיליארד. "סייע" לתוצאות השליליות הללו זינוק של 58% בהוצאות, ל-34.5 מיליארד דולר.
מארק צוקרברג, מנכ"ל ומייסד פייסבוק, היה, כדרכו, דל במילים, ולאחר פרסום התוצאות הסתפק באמרו כי "הצגנו רבעון טוב והקהילה שלנו ממשיך לצמוח. אנחנו מתמקדים בקידום פתרון בעיות חברתיות שונות ובבניית חוויות שמיטיבות את חיי האנושות בעולם כולו".