זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/11/19 10:55
10.64% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייסבוק השיקה אתמול (ג') מוצר חדש בשם Facebook Pay, בכדי לאפשר תשלומים מאובטחים בפלטפורמות שלה. מדובר בחידוש מרכזי, שיאפשר פריסה של תכונות זמינות ונוחות לשם מסחר אלקטרוני בשירות הליבה של פייסבוק, במסנג'ר, בווטסאפ וכמובן באינסטגרם.
לפי הענקית, מאחר שהמשתמשים כבר מבצעים תשלומים בפייסבוק על מנת רכוש מוצרים, למשל מוצרי יד שנייה במדור ה"שוק" (Marketplace) שלה, להרמת תרומות או למשלוח כסף - מטרת ה-Pay היא לפשט עסקאות ולהבטיח את ביטחונן.
איך דואגת פייסבוק לאבטחת המידע הפיננסי?
באמצעות Facebook Pay יכולים המשתמשים: להוסיף אמצעי תשלום ולהשתמש בו ברגע הנדרש, כך שלא יצטרכו לרשום מחדש את פרטי הבנק שלהם בכל פעם - הגדרות ה-Facebook Pay מתבצעות מהגדרות היישום המרכזי של Facebook ובמסנג'ר, ועתידות להיות זמינות בקרוב גם באינסטגרם ובווטסאפ.
בקרוב יוכלו הגולשים להשתמש ב-Pay כאפליקציה (ברירת המחדל), או להפעיל אותה דרך כל היישומים השייכים לקבוצת פייסבוק. לפי ההסברים, בשירות ניתן יהיה לגשת להיסטוריית התשלומים, לשנות את אמצעי התשלום בכל עת, ולפנות לשירות באמצעות צ'אט (בארה"ב בלבד כהתחלה).
החברה מתהדרת בידע שצברה באיסוף והעברת כסף עד היום, כשלמשל בכלי התרומות שלה גייסה פייסבוק לטענתה 2 מיליארד דולר, שנאספו מאז השקת התכונה בשנת 2015.
[caption id="attachment_285476" align="alignnone" width="600"] הגנה על פרטיות המשתמש עד כה? לא ממש. פייסבוק. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
תבחרו האם להאמין לה או לפקפק ביכולת או ברצון של הענקית ממאנלו פארק לגונן על נתוניכם האישיים - אבל ה-Pay, כך מובטח לנו, ישמור באופן מוצפן על נתוני הבנק. לדברי החברה, מערכות מעקב יכולות לזהות ניסיונות הונאה ולהזהיר משתמשים מפניהם. הלקוחות יוכלו להוסיף קוד, או להשתמש בנתונים הביומטריים שלהם (זיהוי מגע וזיהוי פנים), בכדי להבטיח את התשלומים שלהם באמצעות אימות נוסף, דו-גורמי.
פייסבוק מסבירה כי שירות Pay תומך ברוב כרטיסי האשראי והחיוב, וכן בחשבונות פייפאל. התשלומים מאופשרים באמצעות שותפויות שנחתמו בעיקר עם סטייפ ופייפאל. דבורה ליו, סגנית נשיא לתחום שיווק ומסחר בחברה, אמרה כי "Pay בנויה על תשתיות פיננסיות ושותפויות קיימות, והיא נפרדת מפורטפוליו קליברה, המשויך לרשת ליברה (המטבע הדיגיטלי שעתידה להשיק החברה ב-2020 - ג"פ)".
ההשפעה של Facebook Pay על המסחר האלקטרוני
ב-Pay, שכאמור מושק השבוע ראשית בפייסבוק ובמסנג'ר בארה"ב, ניתן לבצע גיוסים, רכישות במשחק, רכישת כרטיסים לאירועים, תשלומים בלייב ברכישות במסנג'ר וב-Facebook Marketplace - עבור עמודים מסוימים בלבד כהתחלה. בהמשך, ה-Pay ייפרס "לעוד ועוד אנשים ומקומות, כולל אינסטגרם ו-WhatsApp".
פייסבוק אינה מסתירה את כוונותיה ומצהירה כי: "Facebook Pay היא חלק מהעבודה שעשינו כדי להקל על המסחר הבטוח והנגיש ביישומים (שלנו - ג"פ). אנו מאמינים שנוכל לעזור לעסקים לצמוח, ולאפשר לכולם למכור ולקנות סחורה באופן מקוון".
למעשה, פייסבוק מציעה כאן פתרון שאמור "לנעול" את המשתמשים עוד יותר ליישומים שלה, ולוותר מטעמי נוחות על יישומי העברות כספים כמו ביט או פיי-בוקס ודומותיהן. בנוסף, הכוונה היא שבעוד זמן קצר נוכל לקנות סחורה בפייסבוק ובאינסטגרם, מבלי לעבור באתר היצרן או המשווק כלל.
ההשפעה של החידוש על מוכרים, חברות או פרטיים, אמורה להיות גדולה: חווית רכישה קלה יותר - ולכן מפתה יותר. פייסבוק מכירה היטב את המשתמשים שלה, ולפיכך ככל הנראה תציע יותר מוצרים בפרסומות, שיקושרו לאפשרות לתשלום דרך ה-Pay. אם האפליקציה והשירות שלה יצליחו, חברות יתפתו להעביר עוד חלקים מעסקיהן לפייסבוק, מה שיחזק עוד יותר את התלות שלהן באפליקציות של הענקית, שבהן משתמשים כ-2.2 מיליארד בני אדם ברחבי העולם מדי חודש, ואולי אפילו יותר.
13/11/19 15:59
10.64% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל הכריזה על צמד שבבים של מעבדי בינה מלאכותית חדשים, המביאים יכולות חדשות של מחשוב רשת עצבית. השבבים החדשים בסדרת מעבדי Nervana, המבוססים על טכנולוגיה שעליה שמה ידיה בעת שרכשה את החברה הנושאת את אותו שם ב-2016, עוזרים לחברה לקדם את אחד הערוצים שבהם היא צופה להכנסות רבות בשנים הקרובות.
למעשה, כבר ב-2019 צופה אינטל שמוצרי הבינה המלאכותית שלה יכניסו לה כ-3.5 מיליארד דולר, והיא מקווה שהמעבדים החדשים, NNP-T1000 ו-NNP-I1000, יעזרו לה לשמור על המומנטום של הפורטפוליו שהיא מציעה לתחום. מעבר לכך, הכריזה אינטל שבשנה הבאה היא תציג את הדור החדש של Movidius GPU, שהוא שבב עיבוד מהיר במיוחד, המיועד ליוצרי מדיה ולחישובי קצה מהירים במיוחד.
אינטל הודיעה שהיא כבר התחילה במשלוחים של NNP-T1000, שנבנה בעיקר כדי לעזור ליישום של אלגוריתמי הכשרה, ושל NNP-I1000, שמיועד בעיקר לשימוש בתהליכי הסקת מסקנות, במטרה לספק ללקוחות את היכולות לגשת לבינה מלאכותית ברמת המערכת - וזה אומר שהיא מלווה את המעבדים עם מערך תוכנה מלא ועם מרכיבים בקוד פתוח, כשמטרתם לעזור לשלב תבניות עבודה של לימוד מעמיק לפי הצרכים של הארגונים.
אינטל מתגאה במיוחד ב-NNP-I1000, שלדבריה מעניק ללקוחות עוצמה ותמורה לכסף בעת הרצת תהליכי הסקת מסקנות מרובי מודולים בקנה מידה מציאותי ועל ידי שימוש במשתנים גמישים. במיוחד גאה החברה בכך, שהפתרון החדש שהיא מציעה עולה בביצועים שלו על מה שמציעה המתחרה אנבידיה עם ממשק ה-T4 שלה.
"חשפנו בסן פרנסיסקו לעולם כולו את מוצר הבינה המלאכותית עליו עבדנו בשלוש השנים האחרונות והדגמנו לראשונה מערכת עובדת עם 32 כרטיסים של NNP-I בשרת בגודל 1U, המאפשר לבנות מערכות יעילות בצפיפות של פי ארבעה מהמתחרים", אמר אורן גרשון, מנהל קבוצת הפיתוח של בינה מלאכותית באינטל ישראל, שטען לפי 2 עד פי 6 ביצעים לוואט על פני כל המתחרים בתחום.
13/11/19 16:36
10.64% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ניסוי שבוע העבודה המקוצר של מיקרוסופט הוא שיעור חשוב לכולנו. לא, אני לא מתכוון לכך שארגונים צריכים לרוץ ולאמץ את המודל של מיקרוסופט לאור "ההצלחה המסחררת" שלו. להיפך. אני מתכוון לכך שארגונים הם מקור רע, אפילו רע מאוד, לאינפורמציה.
הרברט סיימון צדק כשטען לפני שנים רבות שחוקרים, אנשי אקדמיה, לא ארגונים, צריכים להיות בחזית הידע הניהולי. כל סטודנט למנהל עסקים שלמד שיטות ניהול ופסיכולוגיה ארגונית מבין שלא צריך להתרשם מהמספרים שהציגה מיקרוסופט. יתכן שפרטים שוליים, כגון קבוצת ביקורת ואפקט הות'ורן, זרים למיקרוסופט, אך לא לשומרי הסף של הידע.
אז מה כן ניתן לקחת מהפרסום של מיקרוסופט? ניתן ללמוד שלארגונים אין אתיקה. לא אתיקה נמוכה ולא אתיקה גבוהה. המושג אתיקה פשוט לא רלוונטי בעולם העסקי. זוכה פרס נובל מילטון פרידמן הסביר לנו את זה, ואנחנו מסרבים להפנים זאת בטענות כאלו ואחרות.
אסביר למה אני טוען זאת. ראשית, הטיימינג. חברת מיקרוסופט, שחוותה לא מעט תסבוכות משפטיות בעברה, רואה מול עיניה את חברות הטכנולוגיה הגדולות בתסבוכות משפטיות בינלאומיות, שפוגעות בתדמית חברות אלו בפרט ובתדמית ענקיות התוכנה בכלל. מיקרוסופט מבינה שדעת הקהל היא קריטית, ולכן ייתכן מאוד שהחברה מבקשת להצטייר כחברה הומאנית, שמעוניינת להיטיב עם עובדיה באמצעות פרסום ניסוי שבוע העבודה המקוצר.
מדובר בניהול פרואקטיבי אינטליגנטי של הסביבה הארגונית. לא יותר מזה. אני לא רואה הסבר אחר לפרסומים הנרחבים של הניסוי של החברה - למה עכשיו ולמה בכלל. גם אם נניח שהתוצאות היו בעלות תקפות מחקרית, האם יש לחברה אינטרס לשתף את התוצאות עם הציבור? עם החברות המתחרות? אני בספק.
[caption id="attachment_299726" align="alignnone" width="600"] מיקרוסופט[/caption]
הסיבה השנייה לכך לבעייתיות האתית היא העמקת אי השוויון החברתי. עם השנים הורגלנו לכך שחברות הטכנולוגיה מספקות לעובדים לא רק שכר גבוה במיוחד, אלא גם שירותי בריאות איכותיים יותר, שירותי חינוך לילדים, תנאי עבודה טובים יותר, וכן סטטוס חברתי גבוה. בעוד שמוסרית לא לגמרי ברור כיצד אנחנו כחברה מוכנים לקבל מצב הולך וגובר בו אזרחים מסוימים מקבלים שירותי בריאות וחינוך בסבסוד ארגונים פרטיים, מיקרוסופט הולכת צעד קדימה ומעניקה לעובדים שלה משאב נוסף, שלאזרח הפשוט יש פחות ופחות גישה אליו – זמן.
בישראל, חוק חינוך חובה, בריאות ציבורית, וכן יום המנוחה הקבוע בחוק הן דוגמאות מובהקות לכך שיש עניין ציבורי לאפשר לכל אזרח ואזרח גישה למשאבים אנושיים בסיסיים, ללא הבדלי דת, גזע, מין, או יכולת כלכלית. תארו לכם אם השפל החברתי החדש שיכול להיווצר, כאשר אנשים מסוימים יזכו לעבוד יום אחד פחות, ואחרים לא. מיקרוסופט.
לסיכום, אל נא לנו ללכת אחר מצגי שווא של בעלי עניין שונים. בעידן המודרני עלינו להיות מפוקחים וביקורתיים יותר מתמיד.
הכותב הוא חבר סגל בפקולטה לניהול טכנולוגיה במכון הטכנולוגי חולון HIT
13/11/19 11:18
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מערכות מבוססות לימוד מכונה, שתוכננו כדי להביס נוזקות, הופכות בעצמן למטרה למתקפות סייבר - כך על פי דו"ח שפרסמו באחרונה חוקרי מעבדות סופוס.
המחקר בחן את השינויים שהתחוללו באופק האיומים ב-12 החודשים האחרונים, וחושף מגמות שיכולות להשפיע על אבטחת הסייבר ב-2020.
2019, כתבו החוקרים, היא השנה שבה מתקפות פוטנציאליות נגד מערכות לימוד מכונה זכו לפרסום. חוקרים הראו כיצד ניתן להערים על מודלים של לימוד מכונה לזיהוי איומים, וכן כיצד ניתן להשתמש בלימוד מכונה לצורך יצירת תוכן מזויף, שמניע מתקפות של הנדסה חברתית. מנגד, נעשה שימוש במערכות אלה במטרה לזהות מיילים וקישורים זדוניים. בדו"ח נכתב כי המגמה תוסיף ותתרחב ב-2020: "משחק החתול והעכבר הזה יהפוך לרחב ונפוץ יותר בשנה הקרובה".
עוד צוין בדו"ח המחקר כי תוקפים באמצעות כופרות ימשיכו להעלות הילוך באמצעות אוטומציה של מתקפות, שיפנו את כלי הניהול של ארגונים לפעול נגדם. הם יחמקו מבקרי האבטחה וינטרלו גיבויים, במטרה לגרום לנזק המרבי בזמן הקצר ככל הניתן.
על פי סופוס, אפליקציות בלתי רצויות מתקרבות לנוזקות. "השנה צפינו באפליקציות Fleeceware שגובות תשלומים על פעילות בסיסית ובאפליקציות פרסום שהפכו אגרסיביות וחמקניות מאי פעם", נכתב בדו"ח. "אלה, ואפליקציות בלתי רצויות אחרות (PUA), כגון תוספים לדפדפנים, הופכות לגורם מתווך באספקה והפעלה של נוזקות ובמתקפות בלא קבצים", כתבו החוקרים.
"החולשה הגדולה ביותר בענן: הגדרות מפעילים"
בהתייחס למגמת המעבר לענן מציינים חוקרי ענקית אבטחת המידע כי "החולשה הגדולה ביותר במחשוב הענן היא בעיות הגדרה מצד המפעילים. בעוד מערכות ענן הופכות למורכבות וגמישות יותר, מתגבר הסיכון של טעויות מצדם. יחד עם הבעיה המוכרת של חוסר שקיפות אל הענן, סביבות הקלאוד הופכות למטרה, שרק ממתינה לתוקפים".
[caption id="attachment_303076" align="alignnone" width="600"] מקור: מעבדות סופוס[/caption]
"אופק האיומים ממשיך להתפתח - האבולוציה היא בלתי צפויה והמהירות וההיקף שלה רק מאיצים", אמר ג'ון שייר, יועץ אבטחה בכיר בסופוס. "בדו"ח אנחנו מביטים על המגמות העדכניות שעלולות להשפיע על העולם במהלך השנה הקרובה. אנחנו מציגים כיצד גורמים עוינים הופכים לחמקניים יותר, מנצלים טעויות טוב יותר, מסתירים את הפעילות שלהם וחומקים מטכנולוגיות זיהוי. כל אלה מופיעים בענן, באפליקציות בניידים ובתוך רשתות".
לסיום, הוא אמר כי "דו"ח האיומים 2020 הוא פחות מפת דרכים ויותר סדרה של תמרורי אזהרה, שיסייעו לעוסקים באבטחת סייבר להבין עם מה הם עומדים להתמודד בחודשים הקרובים וכיצד להיות מוכנים".
13/11/19 13:46
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרווה רנו, מוביל תחום ערוצי שותפים לענן לאזור EMEA ב-VMware, נמצא בחברה לא מעט זמן, ובכנס VMware האחרון, שנערך בברצלונה בשבוע שעבר, הוא נאות להיפגש עם אנשים ומחשבים לשיחה על טכנולוגיה, תרבות וקצת על ישראל, בעקבות ההכרזות הטכנולוגיות עליהן דובר בכנס, כשהשאלה הראשונה הייתה דווקא בתחום חברות הטלקומוניקציה.
במהלך הכנס הייתה הכרזה חשובה בנושא חברות TelCo. לאיזה כיוון אתה רואה שהוורטיקל הזה הולך?
"מדובר בסוג מעניין מאוד של חברות - מצד אחד הן לקוחות קצה, אבל מצד שני הן גם ספקיות שירות, ולכן ניתן להגיד שכל ההכרזות שלנו, לא רק הספציפיות לטלקו, היו חדשות עבורן, בין אם מהצד הזה ובין אם מהצד השני. הן מעוניינות לא רק במוצרים המיועדים לרשתות באופן ספציפי שאנחנו מציעים, אלא גם בכלל המוצרים והשירותים של VMware. באירופה, חברות כמו טלפוניקה, KPN, ו-וודאפון, מתרחבות מאוד בזמן האחרון, כי בשבילן זה עניין של הישרדות, והענן מהווה עבורן אפיק הכנסה חשוב מאוד, וכשה-5G יגיע הוא יהיה דחיפה גדולה מאוד. עבורן, בספקיות שירותי ענן ללקוחות אנטרפרייז, הפורטפוליו של VMware מאוד חשוב".
בשולחן העגול הישראלי אמר אבי יושעי ש-VMware הפכה לחברת אבטחה דה פאקטו. אתה מסכים עם האבחנה הזו, והאם זה משנה משהו בפוזיציה של החברה?
"אבטחה זה Must, ובגלל זה אנחנו מדברים על אבטחה מהותית (Intrinsic security). אנחנו לא מוכרים מוצרי אבטחה, אלא מאבטחים את הפתרונות שלנו. אבל בלב המוצרים שלנו, האבטחה היא מחויבת המציאות. כשאתה מזיז עומס עבודה אל או מהענן למשל, אתה חייב שהוא יהיה מאובטח לכל אורך הדרך. זה הסטנדרט, וזה תמיד היה הסטנדרט של VMware. זו לא המטרה, אלא תנאי כדי שנהיה חברה רצינית בשוק - וכל דבר, מהתשתית ועד לפתרונות למשתמש הקצה, תמיד יהיה מאובטח".
בוא נדבר על Tanzu, ספר לנו על איך התקבלה ההחלטה ללכת חזק על קוברנטס?
"מה שמרשים ב-VMware זה שמדובר בחברה שתמיד הייתה טכנולוגית. ומאז שהצטרפתי לחברה תמיד היה לה חזון - לעכשיו ולעתיד. והחזון הזה לא השתנה - בכל מה שקשור לאיך מאפשרים לאפליקציות לרוץ בכל מקום, פעם זה היה ג'אווה, ועכשיו זה קוברנטס. אנחנו רוצים לאפשר ללקוחות שלנו, בין אם מדובר במשתמשי הקצה ובין אם מדובר בספקי השירות, להשתמש בתשתיות בצורה הטובה ביותר, וכל השאר זה רק מכשיר שמתאים לאותה תקופה, ובו משקיעים ואותו מטפחים".
יש לך ניחוש לגבי מה ה"דבר הבא"?
"(צוחק), הכל מתקדם כל כך מהר, ואנחנו צריכים לעזור ללקוחות שלנו היום. אבל אם אני צריך לנחש, זה בטח קשור לכל מה שקשור ל-AI ולמיחשוב קוונטי. אם אתה מסתכל על עשר השנים הראשונות של VMware - הכל היה קשור למוצר אחד, ועכשיו כבר יש לנו מאות מוצרים. כמו שפט גלסינגר אמר בנאום הפתיחה, היום זה היום הכי מתקדם טכנולוגית בחיים שלנו עד עכשיו, והוא גם היום עם הטכנולוגיה הכי ישנה בשארית החיים שלנו, אז זה כל הזמן מתקדם בקצב מהיר".
בוא נדבר על השוק הישראלי בהקשר של VMware
"ישראל היא שוק מאוד ספציפי - מדינה קטנה אבל מאוד זריזה ומתקדמת בכל מה שקשור לאימוץ טכנולוגיות, בגלל שאתם צריכים להגן על עצמכם, כך שחדשנות היא הדרך הטבעית עבור ישראל להוביל ולהתקדם ולתפוס את המקום שלכם בעולם. זה אומר שאתם תמיד נמצאים בחזית, ואין לקוח ישראלי אחד שאין לו את כל החבילה של VMware, כי הלקוחות רוצים את הכל. הלקוחות רוצים תמיד את כל המוצרים החדשים, וישראל ראשונה בתחום הזה מבחינת VMware - למשל, בכל מה שקשור לאימוץ הטכנולוגיה שלנו באמזון. זה לא מפתיע אותי אגב, אני כבר רגיל".
13/11/19 15:29
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ספקית התוכנה אופנטקסט הודיעה כי היא הגיעה להסכם עם חברת קארבונייט, על פיו היא תרכוש אותה תמורת כ-1.42 מיליארד דולרים. העסקה משקפת מחיר של כ-23 דולרים לכל מניה של קארבונייט, והמטרה של אופנטקסט היא לחזק את ההיצע שלה בתחום של שירותי תוכנה המבוססים על מחשוב בענן.
אופנטקסט מתמחה בתחום שמוגדר כשירותי ניהול מידע ארגוני, והיא פעילה בשוק הזה עם מתן פתרונות מבוססי ענן לצד פתרונות בהתקנות מקומיות. לפי החברה, רכישת קארבונייט, המתמחה בפתרונות גיבוי ומניעת אובדן מידע מבוססי ענן, תאפשר לה להציע מוצרים שלמים יותר, שמציעים אבטחה טובה יותר לנקודות הקצה הפועלות בהקשר לפלטפורמה שלה, וכך תעזור לה להגדיל את המובילות שלה בשוק.
מוצרי האבטחה ואיתור התקלות בנקודת הקצה שמציעה קארבונייט הם מוצרים משלימים למוצרי הניהול של אופנטקסט, וההערכה היא בשוק שהרכישה הזו תעזור לה לחדור אל יותר חברות וארגונים בשוק ה-SMB דווקא.
"רכישה זו תחזק את אופנטקסט כמובילה בפלטפורמת הענן, עם אבטחה והגנה שלמה בנקודות הקצה, והיא תפתח נתיב חדש ליצירת קשר עם לקוחות באמצעות ערוץ ה-SMB של קארבונייט, והמוצרים שהיא מציעה. אנחנו נרגשים מאוד לאור ההזדמנויות שקארבונייט תביא, ואני מקדם בברכה את הלקוחות החדשים שלנו, השותפים והעובדים אל אופנטקסט", אמר מנכ"ל החברה, מארק ג'יי בארנצ'יאה.
13/11/19 10:36
4.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפי דיווחים שעדיין לא אושרו רשמית על ידי הגורמים עצמם, יערכו נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומנכ"ל אפל, טים קוק, בשבוע הבא סיור באתרים שונים בטקסס שבהם מיוצרים המוצרים של אפל. ידוע כי בין השניים יש יחסים טובים, וכי קוק שואף להקל על אפל בתשלומי מכסי הייבוא של מוצרים מסין, שנקבעו לאחרונה במסגרת מלחמת הסחר בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם. טראמפ מצדו מבקש באמצעות הסיור לחזק ואת החברות שמשמרות משרות באמריקה.
בספטמבר האחרון הודיעה אפל, כי תייצר את מכשירי Mac Pro החדשים באוסטין, טקסס, שם יש לה הסכמים עם מפעל ייצור. מוקדם יותר החודש, אפל אף הגישה בקשה לממשל להעניק לה הקלות מס על השעונים שלה, המיוצרים בסין, על רכיבי אייפון ומוצרים נוספים.
טראמפ מצדו הצהיר לא אחת, כי אחד היעדים שהוא רוצה להשיג בתקופת כהונתו הוא חיזוק המגזר התעשייתי של ארה"ב ולוחץ על חברות אמריקניות לשמר משרות בבית, תוך שבמקביל העלה את מכסי הייבוא מסין בטענה כי הסכמי הסחר לא היו הוגנים, מה שפגע בחברות אמריקניות רבות שהעבירו את קווי הייצור שלהן לסין וכעת נאלצות לשלם מכסים על מוצריהן.
אפל כבר קיבלה הקלה במסים, לאחר ששתי הדמויות סעדו יחד באוגוסט, וטראמפ ציין, כי קוק "הציג סיבות טובות" לכך שהמכסים יפגעו באפל מול המתחרה הדרום קוריאנית סמסונג, שמוצריה אינם נדרשים לאותה רמת מיסוי.
טראמפ שואף להגיע בהקדם להסכם סחר מול סין, אך ציין בסוף השבוע שעבר, כי לא החליט עדיין אילו מסים יוסרו או יופחתו, אם בכלל, כחלק מן ההסכם.
13/11/19 11:34
4.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך הכנס השנתי Fujitsu Forum 2019 - שנערך בשבוע שעבר כמדי שנה במינכן, גרמניה, בהשתתפות מעל 9,000 מקצוענים מרחבי העולם וכ-20 מישראל, בראשותו של רענן ביבר, מנכ"ל הסניף המקומי - הודיעה פוג'יטסו על תכניותיה ליצור מרכז לקוחות מתקדם בפונה, הודו, על מנת להאיץ את האימוץ של טרנספורמציה דיגיטלית. שער פוג'יטסו (Fujitsu Gateway) יספק נקודת חיבור מרכזית עבור הדגמה מקיפה וחזקה של יכולת ההפצה של פוג'יטסו.
[caption id="attachment_303084" align="alignnone" width="600"] שבע טכנולוגיות שפוג'יטסו מובילה בטרנספורמציה הדיגיטלית כסיוע ללקוחותיה בעולם. צילום: פלי הנמר[/caption]
שער פוג'יטסו אמור להתחיל לקבל את פני הלקוחות מרחבי העולם, פיזית במתקן בהודו, או באופן דיגיטלי באמצעות מיקומים גלובאליים של פוג'יטסו, מראשית 2020. החידוש יביא את העומק המלא של יכולות הקצה-אל-הקצה של פוג'יטסו לחיים, במטרה להעניק ללקוחות חוויה בלתי נשכחת. השער יציע תוכן המותאם לסדרי העדיפויות העסקיים של הלקוחות, על ידי איסוף התחומים הרלוונטיים ביותר במומחיות הטכנולוגית והתעשייתית המתקדמת של פוג'יטסו. הדבר יציג כיצד פוג'יטסו יכולה לסייע לעסקים למצוא את השילוב המושלם בין אנשים, מיקום, תהליכים וטכנולוגיה, כדי לעזור להם לשנות ולצמוח.
לקוחות שרוצים לקחת צעד אחד קדימה באימוץ טרנספורמציה דיגיטלית, יהנו גם מהסיכוי להצטרף למפגש רעיונות במרכז חדש לטרנספורמציה דיגיטלית, ולחוות את העוצמה של המתודולוגיה לעיצוב חוויה מרכזית אנושית של פוג'יטסו ליצירה משותפת דיגיטלית.
חיבור מומחיות בצורה ווירטואלית מ-Global Delivery
ה-Gateway יחבר למעשה מומחיות מרשת מרכזי המסירה הגלובלית של פוג'יטסו, באמצעות הצוותים המקומיים ברחבי העולם והמטה של פוג'יטסו ביפן. על ידי מתן חוויה חיה, הלקוחות יראו ממקור ראשון מודל אספקה עולמי אמיתי ויקבלו תחושה של הערך שפוג'יטסו יכולה לספק כשותף גלובלי.
למבקרים תהיה הזדמנות לגלות כיצד מודל המסירה המשולב היחיד של פוג'יטסו מאפשר תמיכה גלובלית ללקוחות על ידי הקמה רשת מומחים גלובלית. השער, שנבנה מחומרים ידידותיים לסביבה, נבנה ויפעל בהתאמה לגישה העסקית האחראית של פוג'יטסו, ומדגיש כיצד החברה תומכת ביעדי פיתוח בר-קיימא של האו"ם.
הודות לגישה שלו למומחים בתעשייה, ה-Gateway מדגיש יכולות אנכיות בענפי שוק מרכזיים, בנוסף ליכולות משלוח מיוחדות; אלה כוללים שירותי מקום עבודה, דלפק שירות, תשתית היברידית, שירותי יישומים, מיקור-חוץ לתהליכים עסקיים, אבטחה, שירותי רשת, ERP וחדשנות עסקית.
[caption id="attachment_303083" align="alignnone" width="600"] טים ווייט, ראש קבוצת משלוחים עולמיים בפוג'יטסו. צילום: פלי הנמר[/caption]
טים ווייט, ראש קבוצת משלוחים עולמיים בפוג'יטסו: "ככל שהתפתחו עסקים, ראינו שינוי משמעותי במה המשמעות של להיות שותף למסירה גלובלי. כדי לתמוך בלקוחות שלנו ביעילות, התמקדנו יותר ויותר בתמיכה בטרנספורמציה הדיגיטלית הגלובלית שלהם, מגובה בהבנה מעמיקה של האתגרים העסקיים שלהם. היכולת לספק, לשלב ולנהל את השילוב של יכולות שירות באתר, מקומי, אזורי וגלובלי מספקת ללקוחות גישה, ליכולות שפה מגוונות, מיומנויות טכניות, כישרון בתעשייה ויכולות רצף שירות. ה-Gateway יחבר בין יכולות אלה, ויפגין אותן בסביבה חיה. לדוגמה, לקוח קמעונאי בגרמניה יחווה ממקור ראשון את היכולת לספק שירותי אתר גלובליים לחזיתות ברחבי העולם, לפגוש את הצוות בפורטוגל, התומך ביותר מ-23 שפות, לראות חדשנות בקמעונאות מיפן, ולדון בטרנספורמציה של יישומי הליבה לענן עם הצוות שלנו בהודו - והכל בפגישה אחת".
[caption id="attachment_303086" align="alignnone" width="600"] תעשיות אחדות בהן פוג'יטסו מציעה שירותיה הגלובליים. צילום: פלי הנמר[/caption]
הצגה לראווה של מיטב היכולות הגלובליות של פוג'יטסו
לפוג'יטסו רוחב של יכולות מסירה גלובליות, כולל פעולות אזוריות ביפן, ברחבי אסיה, ביבשת אמריקה, אוקיאניה ובכל אירופה. בנוסף, מרכזי משלוחים גלובליים פועלים במספר מוקדים ברחבי שמונה מדינות, כולל סין, קוסטה ריקה, הודו, מלזיה, הפיליפינים, פולין, פורטוגל ורוסיה.
[caption id="attachment_303087" align="alignnone" width="600"] שת"פ גלובלי בכל העולם כמו גם בהודו עם ארגונים מובילי פתרונות טכנולוגיים. צילום: פלי הנמר[/caption]
קבוצת האספקה העולמית של פוג'יטסו, ה-Fujitsu Global Delivery Group, משלבת חוזקות גיאוגרפיות מגוונות אלה עם מיטב יכולות הטכנולוגיה הרחבות של פוג'יטסו ועם מומחיות עמוקה בתעשייה, ומספקת שירות גלובלי 24/7. קבוצת המסירה הגלובלית מתמקדת ברציפות בצוותי השכלה, תוך שיפור מתמיד של הפרקטיקות והטמעת עקרונות Agile בכל מרכיב של אספקת שירותים, ועוזרת ללקוחות להתגבר על אתגרים בזמן אמת.