זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/02/22 12:26
11.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הנה עוד סיפור שתורם למוניטין של ה-Apple Watch כאביזר שיכול לזהות בעיות בריאותיות הרבה לפני שהן מאובחנות "רשמית": השעון של הענקית מקופרטינו זיהה בעיות של בלוטת התריס אצל סטודנטית לסיעוד באוסטרליה חודשים לפני שאובחנה.
ההתראות שמספק השעון של על שינויים בקצב הלב סייעו לא אחת לזהות בעיות לבביות, אבל מסתבר שהשינויים הללו יכולים להעיד על בעיות נוספות, לאו דווקא לבביות.
בפוסט בטיק-טוק מתחילת החודש ממליצה המשתמשת לורן, סטודנטית לסיעוד מסידני, לאפשר את ההתראות על שינויים בקצב הלב, ומספרת כי אובחנה אצלה בעיה בבלוטת התריס שהשעון אבחן הרבה לפני שהמצב הגיע לרמה חמורה.
"במקום לחכות עד שהסימנים היו ממש חמורים, יכולתי ללכת לרופא עוד באוקטובר, כשהחלו הסימנים לירידה הדרמטית בקצב הלב". השינוי בקצב הלב היה אחד מכמה סימנים נוספים, בהם עייפות, העלאה במשקל, עור יבש ועוד, ובחודש דצמבר אובחנה אצלה בעיה של העדר אונה אחת של בלוטת התריס, שהביטוי שלה היה תת פעילות של הבלוטה.
הסרטון של לורן בטיק-טוק זכה ליותר מ-351 אלף צפיות ולכמעט 2,500 לייקים.
14/02/22 15:48
8.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנהלים בכירים ביבמ תועדו באימיילים פנימיים, שבהם הם מכנים עובדים מבוגרים "תינוקות דינוזאורים", וגרוע מכך – דנים בתוכניות להפוך אותם ל"מין נכחד". הגילויים האלה נחשפו במסמכים שהוגשו לבית המשפט בתביעה המתנהלת נגד הענק הכחול בטענה לפיטורי עובדים מבוגרים על רקע גילם, ורצונה להחליפם בעובדים צעירים, שהחלה עוד ב-2018.
הגדיל לתאר את העובדים הוותיקים אחד המנהלים הבכירים, ששמו נמחק מהתביעה: "כוח עבודה סבתאי מיושן"… "זה חייב להשתנות", הוא כתב במייל שהוצג לבית המשפט, "הם ממש לא מבינים מה זה מעורבות וחברתיות. הם לא ילידים דיגיטליים. איום אמיתי מבחינתנו".
"התיאורים מפלילים מאוד ומשקפים עוינות גיל מצד הדרגים הגבוהים ביותר ביבמ", כתבה עורכת הדין של התובעים.
הדובר של יבמ, כריס מומה, הגיב לידיעה ואמר, כי "החברה מעולם לא נקטה אפליה גילית בצורה מערכתית". לדבריו, יבמ נפרדה מעובדים בשל שינוי בתנאים העסקיים ולא בגלל גילם.
החברה הגיבה בהצהרה על ההתבטאויות האלה וציינה: "השפה באימיילים בין מנהלים בכירים לשעבר ביבמ שדווחו אינה עולה בקנה אחד עם הכבוד שרוחשת יבמ לעובדיה".
14/02/22 17:16
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"ההרגשה באוקראינה מאוד לא נוחה, והדבר נכון עוד יותר בחרקוב, העיר השנייה בגודלה במדינה, אחרי קייב, הבירה. בחרקוב נמצאים מרכזי פיתוח שמשרתים לקוחות וארגונים ישראליים רבים, וגם אנחנו פועלים שם. יש שם כרגע פאניקה יחסית, בשל הקרבה לגבול עם רוסיה", כך אמר בן פסטרנק, מנכ"ל קבוצת אמן. לדבריו, "אוקראינה היא הלב הפועם של רבים מהסטארט-אפים בישראל, ואין לי ספק שהמצב שם יביא לפגיעה ולעיכוב בפרויקטי IT לא מעטים של לקוחות ישראליים".
פסטרנק ציין בראיון לאנשים ומחשבים כי "המצב באוקראינה מהווה סיכון ממשי ל-IT, בדיוק כמו שסין הייתה בתחילת הקורונה – מה שהביא לעיכוב בהוצאה לשוק של אחד מדגמי ה-iPhone. אין מה לעשות, משקיעים לא אוהבים לשים משאבים במקום שבו עלולים להסתובב מחר טנקים ברחובות. המצב ישפיע גם על שוק ה-IT הישראלי, בלי ספק יהיו עיכובים בעליות לאוויר".
לאוקראינה יש 18 הסכמי סחר חופשי עם 46 מדינות, כולל האיחוד האירופי וישראל. היא המדינה הגדולה ביותר שנמצאת כולה בתוך אירופה – שטחה הוא 603,500 קמ"ר. יש לה גישה נוחה למרכזי העסקים המובילים באירופה, כמו גם תשתית מפותחת – 13 נמלי ים, 16 נמלי נהרות, 20 שדות תעופה ו-19,700 ק"מ של מסילות ברזל. כמו כן, היא המדינה בעלת כוח העבודה הגדול ביותר של הנדסת IT במזרח אירופה. מספר בוגרי לימודי ההנדסה באקדמיה באוקראינה עומד על 130 אלף, כאשר מדי שנה מצטרפים אליהם 16 אלף חדשים. יש בה יותר מ-4,000 חברות טכנולוגיה ומעל 2,000 סטארט-אפים.
אוקראינה היא בין 10 המדינות המובילות בביצוע רפורמות ידידותיות ל-IT, על פי הבנק העולמי. מגזר ה-IT במדינה פורח, והוא צמח ביותר מ-20% ב-2020, שנת הקורונה. פועלות בה חברות שירותי IT ומוצרי IT, שעוסקות בניהול נתונים, טלקום, ענן, גיימינג, אי-קומרס, מדיה, פיננסים, בריאות, נסיעות, קמעונאות ועוד. ישראל מדורגת במקום התשיעי בין מדינות יעד היצוא של אוקראינה, שב-2020 עמד על 1.3% מכלל היצוא ממנה. כ-15 אלף מהנדסים מאוקראינה, רובם אנשי פיתוח תוכנה, עובדים בשירות חברות ישראליות במתכונת של אוף שור – אם ישירות ואם דרך חברות אינטגרציה ישראליות, דוגמת אמן. הם משרתים מאות לקוחות מהארץ, חלקם הגדול חברות סטארט-אפ, בהן פלייטיקה, אאוטבריין, טאבולה ואיירון סורס. לדברי פסטרנק, "האוקראינים הפכו 'קופצניים' בשנים האחרונות בהיבטי דרישות השכר והנכונות שלהם לעבודה",
בן פסטרנק, מנכ"ל קבוצת אמן. צילום: ניר אלון
באוגוסט האחרון קבוצת אמן רכשה את חברת הייעוץ הפורטוגלית HCCM Consulting תמורת כ-10 מיליון דולר. רכישה זו התבצעה כחלק מתוכנית ההתרחבות של אמן באירופה. החברה הנרכשת מעסיקה יותר מ-100 עובדים בעולמות התוכנה והפיתוח. היא מתמחה בהטמעת פתרונות ליבה בארגונים גדולים, בייעול תהליכי בקאופיס ופרונט אופיס, בפיתוח פתרונות דיגיטל מבוססי מידע וניהול תהליכים ופתרונות תשלום אלקטרוניים מאובטחים.
אחת המטרות של אמן ברכישת החברה הפורטוגלית הייתה לצמצם את כוח האדם שלה באוקראינה. "היה זה שלב נוסף בהתרחבות הפעילות הבינלאומית של קבוצת אמן. כך, הצלחנו לצמצם את היקף כוח האדם שאנחנו מעסיקים באוקראינה מ-200 ל-100", ציין פסטרנק. "הסטנו את מרבית פעילות האוף שור שלנו למערב אירופה והבאנו להפחתת הסיכונים התפעוליים. חברות רבות, כך אני מעריך, יעשו כמונו. כיום, יש לנו ארבעה אתרי אוף שור: בפורטוגל, סרביה, רוסיה – ובאוקראינה. מכון שעלויות השכר בפורטוגל גבוהות מאלה שבאוקראינה, אבל הן נמוכות מאשר במדינות אחרות במערב אירופה והיא מהווה 'האב' משמעותי באזור זה של העולם".
ד"ר איתן לסרי, מנכ"ל אתגר ויו"ר פורום החדשנות אוקראינה-ישראל. צילום: יח"צ
ד"ר איתן לסרי, מנכ"ל אתגר ויו"ר פורום החדשנות והטכנולוגיה אוקראינה-ישראל, סיים הבוקר (ג') ביקור עבודה שלישי החודש במדינה, שבמסגרתו הוא נפגש עם מקבלי החלטות ומנהלי עסקים בערים כגון קייב ולבוב. לדבריו, "ניכרת דאגה עמוקה בקרב אנשי עסקים זרים ובעיקר ישראלים שפועלים כאן נוכח המתח, שעלה לרמה הגבוהה ביותר לקראת פעולה צבאית של רוסיה בתוך אוקראינה. יש היחלשות בפעילות העסקית ולא ניתן לראות התחלות של פעילויות עסקיות חדשות. האדישות והפחד השתלטו על המקומיים ולמרות זאת, הקהילה העסקית מנסה לשדר עסקים כרגיל. האוקראינים לא מחצינים רגשות, אבל ניכרת דאגה רבה על פניהם".
רפאל פרנקו, מנכ"ל קוד בלו ולשעבר סגן ראש מערך הסייבר הלאומי. צילום: ניב קנטור
רפאל פרנקו, לשעבר סגן ראש מערך הסייבר הלאומי, עומד כיום בראש קוד בלו, שמתמחה בניהול משברי סייבר. הוא אמר לאנשים ומחשבים כי "יש באוקראינה הרבה ישראלים, כולל לא מעט מרכזי פיתוח. במקומם, אני הייתי מודאג".
"רוסיה נמצאת במעין מלכוד. היא לא יכולה לצאת מהאירוע בלי תמרון משמעותי במרחב, כולל במרחב הסייבר. היא עלתה על עץ גבוה ולא תרד ממנו", העריך. לדברי פרנקו, "אם וכאשר תהיה מתקפה הקרקעית, היא תלווה במתקפות סייבר מסיביות על תשתיות קריטיות – חשמל, מים, אנרגיה, גז טבעי, פיננסים, ממשל, אינטרנט ורשתות חברתיות. לא אתפלא לראות מהלך שדומה למתקפות הסייבר שהביאו להפסקות חשמל נרחבות באוקראינה בחגי דצמבר 2016".
"אין מה לעשות – יותר קל להסב נזק דרך מתקפת סייבר מאשר בקרבות שריון בשריון, ולכן זה מה שיקרה, לצד, או במקום, מתקפות בעולם הפיזי. כך גם הפעם", ציין.
14/02/22 11:12
6.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה יצא לי לעשות את המעבר שמאוד חיכיתי לו – המעבר ממפתח עצמאי למנהל צוות פיתוח, עם צוות של שישה מפתחים ברמות שונות, בגילאים שונים ואפילו באזורי זמן שונים. זה לקח לא מעט זמן, אבל אני יכול להגיד בדיעבד שזה רק הכין אותי טוב יותר לתפקיד. היום, אחרי כמעט שנה בתפקיד, אנסה לסכם את הדרך שעשיתי ולחלוק איתכם את המסקנות, שהפכתי לעצות, עבור כל מי שמעוניין לעשות את המעבר בעצמו.
קודם כל שאלו את עצמכם – האם זה מה שאתם באמת רוצים?
להיות מנהל ולהוביל אנשים זה לא דבר שמתאים לכל אחד. אם אתם מוצאים את עצמכם מתקדמים לניהול רק כי בחברה שבה אתם נמצאים אין דרך אחרת להתקדם, זו כנראה לא סיבה טובה מספיק. בחברה שמעודדת את העובדים להתפתח, יש מקום לצמיחה הן בכיוון הניהולי והן בכיוון המקצועי.
כשנה לאחר שהצטרפתי לחברה הגיעה ההזדמנות הגדולה מכולן עד אותו רגע. רן אמר שיש לנו בעיה באזור מסוים של המוצר ואנחנו חייבים לחקור את הבעיה לעומק ולמצוא פתרון מתאים. "האימפקט יהיה עצום", הוא אמר לי, ורק הוסיף לי עוד מוטיבציה. הוא רצה שאני אוביל את הפרויקט הזה, ולראשונה אפילו ציוות אליי שני חברי צוות נוספים, מוכשרים וחרוצים שיחברו אלי. הייתי מלא במוטיבציה להוביל את הפרויקט הזה בהצלחה.
עוד לפני שהצטרפתי ל-זיפרקרוטר (ZipRecruiter), בפגישה הראשונה עם המנהל העתידי שלי, דיברנו לא מעט על המעבר העתידי לניהול. רן, המנהל המגייס, שאל אותי באיזה מסלול קריירה אני רואה את עצמי מתקדם, המקצועי או הניהולי. בלי להסס יותר מדי אמרתי "המסלול הניהולי". הסברתי את התשובה המהירה והשיחה התפתחה לכיוונים מאוד מעניינים. נזכרתי איך במסגרת השירות הצבאי, כמתכנת ביחידת מיטב בשנתי האחרונה לשירות, ביקשתי מהמפקד שלי להוסיף לי תפקיד נוסף – הרס"פ הענפי. המפקד לא כל כך הבין למה והסברתי לו בפשטות: "כשהגעתי ליחידה, הרס"פ שלנו נתן לי תחושה לא טובה. לא היה לו אכפת מהחיילים שהוא היה אמור לייצג. אני רוצה להוכיח שאפשר לעשות זאת אחרת". המפקד הסכים, ואת השנה האחרונה של השירות עשיתי כמתכנת ורס"פ ענפי. זו הייתה השנה הכי טובה בשירות שלי. הסיפוק שהרגשתי מהעזרה לחיילים בענף שלי, הדאגה, והמבט על הפנים שלהם כשהצלחתי לעזור, היו שווים המון.
שם הבנתי לראשונה שעבודה עם אנשים זה משהו שאני חייב להמשיך לעשות.
תאמו ציפיות עם המנהל שלכם כמה שיותר מוקדם
תיאום הציפיות הוא הבסיס שיאפשר לכם ליצור את 'תוכנית העבודה' שלבסוף תביא אתכם למעבר החלק ביותר. חשוב מאוד גם להיות אקטיבים בשיחות תיאום הציפיות שלכם. אל תחכו שההזדמנות תגיע מעצמה, תאתגרו את המנהלים שלכם ותמיד תשאלו מה אתם יכולים/צריכים לעשות בשביל להתקדם אל עבר המטרה שלכם.
כבר בחודשים הראשונים שלי ב-זיפרקרוטר כמהנדס תוכנה דאגנו לדבר לא מעט על המטרות שלנו, כיצד להשיג אותן, איך להתפתח, מה נדרש ממני ומה עלי לעשות בשביל להצליח. התוכנית הכללית הייתה לפתח את מגוון היכולות הנדרשות למפתח מוביל בצוות ומנהל עתידי ב-זיפרקרוטר. רן הבטיח לאתגר אותי בכל הזדמנות שתאפשר לי לפתח את עצמי, ואני הייתי חדור מוטיבציה להצליח ולהוכיח את עצמי.
פתחו את היכולות הניהוליות השונות בהדרגה
יחד עם המנהל שלכם, נסו למצוא עוד ועוד הזדמנויות שיעזרו לכם להתפתח. חפיפה ומנטורינג של עובדים חדשים, הובלת פרויקטים גדולים יותר ויותר, עבודה מול פרודקט, 'מכירה' של רעיונות לפרודקט, הובלת פרויקטים כ-tech lead, וכל דבר אחר שיעזור לכם להתפתח.
אחרי כשלושה חודשים ב-זיפרקרוטר הגיעה ההזדמנות הראשונה שלי, עובד חדש הצטרף לצוות. רן ביקש ממני להיות המנטור שלו. לעזור לו להיכנס לעניינים וללוות אותו בחודשים הראשונים. שמחתי על ההזדמנות ולקחתי אותה בשתי ידיים. עוד כמה חודשים עברו וקיבלתי הזדמנות נוספת, רן ביקש ממני לייצג את הצוות בפרויקט רוחבי חשוב. גם הפעם לא היססתי וקפצתי על ההזדמנות. הרגשתי שכל הזדמנות כזאת מוסיפה לי עוד נדבך של ניסיון לקראת 'הדבר האמיתי'.
כשנה לאחר שהצטרפתי לחברה הגיעה ההזדמנות הגדולה מכולן עד אותו רגע. רן אמר שיש לנו בעיה באזור מסוים של המוצר ואנחנו חייבים לחקור את הבעיה לעומק ולמצוא פתרון מתאים. "האימפקט יהיה עצום", הוא אמר לי, ורק הוסיף לי עוד מוטיבציה. הוא רצה שאני אוביל את הפרויקט הזה, ולראשונה אפילו ציוות אליי שני חברי צוות נוספים, מוכשרים וחרוצים שיחברו אלי. הייתי מלא במוטיבציה להוביל את הפרויקט הזה בהצלחה. זו הייתה חוויה נהדרת ובונה, הייתי סוג של Tech-Lead והרגשתי איך כל האחריות הזאת רק מחזקת ומאתגרת אותי. בהתחלה ניסינו למצוא את מקור הבעיה. זה לא היה פשוט אבל הצלחנו לגבש תיאוריה שגובתה בנתונים. משם עברנו לתכנן את הפתרון. ישבנו ביחד לא מעט. רן, שני אנשי הצוות ואני. בסוף הצלחנו להגיע לפתרון כללי ורן ביקש ממני לסגור את כל הפינות החסרות, להעלות הכל על מסמך design ולהציג לפרודקט. עוד הזדמנות, עוד נדבך.
יצאנו לדרך עם מימוש הפתרון, ואחרי כמה שבועות של עבודה קשה הגיע הרגע, הפעלנו את הפתרון החדש, ותוך ימים ספורים ראינו את השינוי. זו הייתה הצלחה אדירה. אושר עילאי ותחושת גאווה גדולה. לא רק בגלל התוצאה הסופית, אלא בעיקר בגלל הדרך. הובלתי צוות קטן ומוכשר, ויחד הצלחנו למצוא פתרון עסקי וטכנולוגי אותו מכרנו לאנשי הפרודקט, והייתי חלק מעבודת צוות שהוציאה מכולנו הרבה יותר. השלם היה בהחלט גדול יותר מסך חלקיו.
התחילו בקטן אם זה מתאפשר
הרבה יותר קל לעשות את המעבר לניהול עם צוות קטן יחסית של 2-3 מפתחים. צוות קטן יאפשר לכם 'מרווח למידה' גדול יותר.
בינואר 2020, כשנה וחצי אחרי שהצטרפתי ל-זיפרקרוטר, הגיעה ההזדמנות האמיתית. לרן היה רעיון, להקים צוות חדש שייקח אחריות על כל ה-microservices של הקבוצה. הוא רצה שאני אוביל את הצוות החדש. הוא הסביר לי על הדרך שבה עושים את המעבר הזה לניהול בחברה. אתה מתחיל לנהל צוות באופן פורמלי, מקבל את כל האחריות המקצועית ואת כל הניהול השוטף של העובדים, ממש חווה את התפקיד באופן מלא, אבל במוד של מבחן. ולמבחן הזה יש שני צדדים, לא רק אתה הוא הנבחן, אתה הוא גם הבוחן. הרעיון הוא פשוט – לעבור לנהל בחברה כמו זיפרקרוטר זה המון אחריות, לא לכולם זה יכול להתאים, ולכן נותנים לך את ההזדמנות לחוות את זה לפני שאתה מחליט אם אתה מוכן לזה או לא. בתום אותה תקופת מבחן, שמוגדרת להימשך כשלושה חודשים, אם הכל עבר כצפוי אתה מקבל גם את הקידום הרשמי – Engineering Manager. אם החלטת שלא, אתה חוזר לתפקד כמפתח עצמאי.
חשבתי מעט על ההצעה של רן, אבל בסופו של דבר היה לי ברור שאסכים. יצאתי לדרך עם שני חברי צוות, אחד ישראלי ואחד אמריקני, ועוד כמה תקנים פתוחים לגיוס. המטרה הייתה להגיע לצוות של 5-6 מפתחים.
מיד התחלתי להרגיש את קפיצת המדרגה. שיחות אישיות, תכנון רבעוני, שיחות הערכה פעם בחציון ועוד ועוד. שני אתגרים ניהוליים מרכזיים עמדו לנגד עיניי. שניהם נגעו בפיתוח האישי של חברי הצוות. העובד האמריקני, שכבר חמש שנים נמצא בחברה עבד כמעט כל זמנו על שיפור ותחזוקה של שני microservices מאוד חשובים ומשמעותיים בחברה, שאותם הוא פיתח בעצמו. הוא מאוד אהב לעשות את זה, אבל זה תמיד היה לבד. אפשר להגיד שהוא היה צוות של איש אחד. היה ברור שהוא רוצה להרגיש חלק מצוות אמיתי סופסוף. האתגר שלי היה 'להוציא' אותו מהעבודה על אותם שני microservices ולגרום לו לעבוד יחד, על דברים חדשים.
האתגר השני היה לעזור לעובד הישראלי להתפתח ולקחת פרויקטים גדולים יותר, בשביל להגיע בסופו של דבר לקידום במסגרת המסלול המקצועי.
אתגר מספק. ניהול צוות חברת היי-טק. אילוסטרציה. צילום: BigStock
היו מוכנים לתקלות וקשיים בדרך, ואל תרימו ידיים
גם אם כבר יש לכם תוכנית מסודרת וקצב ההתקדמות שלכם הוא בדיוק כמו שתיכננתם אותו, לא תמיד זה ישאר ככה. ארגונים הם דבר מאוד דינאמי ואתם חייבים לדעת להתמודד עם שינויים והתקלות. המשיכו בתיאום הציפיות עם המנהל שלכם ונסו לחשוב ביחד איך מתגברים על הבעיות. כל עוד יש לכם את התמיכה של המנהל שלכם, ושניכם מסונכרנים על המטרות, אתם צריכים להמשיך בכל הכוח עד שתחזרו למסלול. לדעת להתמודד עם קשיים ולהתגבר עליהם בסופו של דבר זה עוד שיעור חשוב בדרך.
במקרה שלי, מגיפת הקורונה שינתה מעט את התוכניות. עצרנו גיוסים של עובדים חדשים באופן זמני והקידום הרשמי שלי למנהל נעצר גם הוא. בהתחלה זה לא היה פשוט, אבל בסופו של דבר, ואחרי גיבוי מלא מ-רן, זה לא שינה את התפקיד שלי בפועל. המשכתי לנהל את הצוות הקטן שלי ולהתמקד באתגרים שהצבתי לעצמי. העובד האמריקני התחיל לעבוד יחד איתי על פרויקט חדש ובעל משמעות גדולה, והיה ניכר שהוא מאוד נהנה, גם מהאתגר החדש וגם מהעובדה שהוא סופסוף חלק מצוות. העובד הישראלי המשיך להוביל פרויקטים גדולים יותר, ופיתח עוד ועוד skills חשובים לקראת הקידום ל-Senior Software engineer, כשאני מכוון אותו ועוזר לו להבין מה בדיוק נדרש.
ברבעון האחרון של 2020, במסגרת השינויים שהביאה איתה הקורונה, הגיעה עוד 'התקלה' ונדרשתי לעבור לצוות חדש, עם אתגרים חדשים ותוכנית חדשה. לא היה לי פשוט לקבל זאת בהתחלה, אבל בסופו של דבר ואחרי שיחות תיאום ציפיות עם רן, הבנתי שזו הזדמנות טובה ושגם לדעת לזוז מקום למקום זו יכולת חשובה.
קחו מנהיגות ותובילו גם לפני שהקידום הופך לרשמי
כמובן שמומלץ לתאם זאת עם המנהל שלכם, אבל בהינתן הגיבוי המתאים זה יאפשר לכם לבסס את המעמד שלכם ולגרום למעבר להיות מאוד טבעי. אף אחד לא יופתע אם המנהיג הטבעי של הצוות ינהל אותו באופן רשמי.
הצוות החדש שהגעתי אליו בסוף 2020 היה כבר הרבה יותר בשל וגדול. הוא היה באותה קבוצה והכרתי את העשייה שלו ברמה גבוהה, הוא היה הצוות המשלים של הצוות הראשון שלי ב-זיפרקרוטר. לפני המעבר רן ואני הגדרנו יחד את המטרה העיקרית שלי – להשתלט על העניינים כמה שיותר מהר, להיות מעורב בכמה שיותר פרויקטים, להיות המנטור והמלווה הצמוד של כל עובד חדש שמגיע, ולאט לאט להפוך הלכה למעשה למנהיג הטבעי של הצוות. משם, המעבר לניהול הרשמי אמור להיות חלק ופשוט.
וכך היה. תוך קצת פחות מחצי שנה הגעתי לנקודה שבה המעבר שלי לניהול הצוות היה הדבר הטבעי וההגיוני. אף אחד לא היה מופתע. קיבלתי את ניהול הצוות באופן רשמי. שישה מפתחים, חמישה ישראלים ואחד אמריקני (שעבר יחד איתי לצוות החדש).
לימדו לשחרר
סינדרום ה-superhero מתייחס למצב בו אתה כמנהל, או אפילו חבר צוות, מנסה לעשות הכל בעצמך ולא מסוגל 'לשחרר'. הסינדרום יגרום לכם הרבה פעמים לרצות לקפוץ למים ולעשות דברים בעצמכם, בטח בהתחלת המעבר. אל תתפתו ותשקיעו את הזמן הזה בלימוד של חברי הצוות, גם אם זה ייקח קצת יותר זמן. בסופו של דבר דבר זה ישחרר אתכם לדברים אחרים.
המציאות החדשה הייתה מאוד מאתגרת – צוות לא קטן, הרבה אחריות על מערכות משמעותיות ושני מגויסים חדשים.
כבר בשבועות הראשונים, במסגרת הניהול של הצוות החדש, היה ברור שהאתגר המרכזי שלי יהיה התמודדות עם מה שבדיעבד ידעתי שנקרא סינדרום ה-superhero. זה לא תמיד היה פשוט, בטח עם מגויסים חדשים. מה שעזר לי להתגבר על הסינדרום זה קודם כל ההכרה בו. נתקלתי במאמר שדיבר בדיוק על זה, ומהר מאוד הבנתי שגם אני סובל ממנו. יחד עם ההכרה בבעיה, וההבנה שבסופו של דבר המטרה העיקרית שלי היא ההצלחה של הצוות כולו, הצלחתי ללמוד לשחרר. התוצאה הייתה פיתוח היכולות של חברי הצוות שהכירו עוד ועוד אזורים, ופינוי חלק מהזמן שלי להתעסק בדברים אחרים.
לסיכום, אין ספק שהמעבר לניהול הוא לא תמיד פשוט והוא מאוד מאתגר, אבל ברגע שהתוותם לעצמכם את הדרך והחלטתם שזהו הצעד הנכון עבורכם, הוא בהחלט שווה את המאמץ. בהצלחה!
הכותב הוא מנהל צוות פיתוח בזיפרקרוטר (ZipRecruiter)
14/02/22 15:54
6.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
זום הודיעה בסוף השבוע כי היא תיקנה תקלה שגרמה למיקרופונים להישאר פעילים גם לאחר סיום השיחה.
מדובר בתקלה שהתגלתה בגרסה המיועדת למחשבי המקינטוש של החברה. היא החלה להופיע לאחר העדכון האחרון שביצעה זום עבור האפליקציה שלה ל-macOS בשלהי דצמבר האחרון. לאחר אותו עדכון התחילו משתמשים לא מעטים להודיע שהמחוון של המיקרופון נשאר פעיל גם לאחר היציאה משיחה או מפגישת זום, כאמור.
תיקון קודם שהחברה הוציאה לתקלה זו לא עזר, ומשתמשים המשיכו להתלונן שהנורית נשארת בצבע ירוק כדי לסמן שהמיקרופון נמצא בשימוש, או שהיא משנה את צבעה לכתום כדי להראות שהוא היה בשימוש לאחרונה. זום הודתה שיש צורך בבדיקה חדשה של הנושא, וכעת היא מקווה שהתקלה אכן תוקנה.
מהחברה נמסר כי "חווינו באג שקשור לתוכנת הזום עבור macOS, שיכול לגרום להצגת נורית החיווי הכתומה לאחר עזיבת פגישה, שיחה או סמינר אונליין. באג זה טופל בגרסת זום עבור macOS 5.9.3, ואנחנו ממליצים לעדכן לגרסה זו כדי להחיל אותו".
14/02/22 13:25
5.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סנט (Cent) – מחלוצות המסחר ב-NFT – החליטה באחרונה לעצור את פעילותה בתחום, עקב "זיופים פרועים" שביצעו משתמשיה ושזוהו על ידה.
סנט האמריקנית מוכרת בזכות אחת ממכירות ה-NFT הראשונות שהתפרסמו בעולם – היא מכרה את הציוץ הראשון של מנכ"ל טוויטר לשעבר, ג'ק דורסי, כ-NFT במרץ האחרון ב-2.9 מיליון דולר. אבל כעת מסתבר כי החל מה-6 בפברואר, סנט הפסיקה לאפשר קנייה ומכירה של NFT דרכה, כך לפי דברי המנכ"ל והמייסד המשותף שלה, קמרון חג'אזי, לרויטרס. "יש קשת פעילות שקורית שבעצם לא אמורה להתרחש – זאת אומרת, מבחינה חוקית", אמר חג'אזי בשיחתו עם סוכנות הידיעות.
חג'אזי הדגיש שלוש בעיות עיקריות שהביאו את הפלטפורמה לשינוי בהתנהלותה – משתמשי סנט מכרו NFTs על סמך תמונות שהזכויות עליהן כלל לא היו בבעלותם ואף מכרו עותקים של NFTs אחרים, כמו גם מכרו NFTs שנעשו כדי להידמות לנכסים סחירים אחרים, למשל לניירות ערך. לדבריו, הבעיות הללו "משתוללות", כאשר המשתמשים "הטביעו (מהמושג Minted – הליך יצירת ה-NFT – ג"פ) והטביעו והטביעו נכסים דיגיטליים מזויפים".
"זה המשיך לקרות. היינו חוסמים חשבונות פוגעניים, אבל זה היה כאילו אנחנו משחקים משחק של חפרפרת. בכל פעם שהיינו חוסמים אחד, היה עולה עוד אחד, או שעוד שלושה עולים", סיפר חג'אזי.
יצוין עם זאת כי על אף ש-סנט עצרה את מכירות NFT, החלק הספציפי למכירת NFT של ציוצים, שנקרא Valuables עדיין פעיל בה.
NFT – לכאורה חדשנות מבטיחה ובטוחה – האמנם?
המושג NFT, כך נדמה, נמצא בפי כל כיום. מדובר בעצם על רכישת הבעלות הדיגיטלית על יצירות או נכסים יחידים, כמו למשל בדוגמה הקשורה לישראל, קטעי התסריט המקוריים לסרטו המיתולוגי של קוונטין טרנטינו, ספרות זולה, בכתב ידו ועם פרשנות אודיו בלעדית שלו. והעולם – מתלהב מהקונספט. עד כדי כך מתלהב שבשנתיים האחרונות ה-NFT הפך לשוק שמגלגל כסף ענק, כששווי המכירות של תוכן במתכונת NFT, זינק לכ-25 מיליארד דולר בשנת 2021. NFTs הם נכסי קריפטו שמתעדים את הבעלות על קובץ דיגיטלי כגון תמונה, וידאו או טקסט. כל אחד יכול ליצור, או 'להטביע' NFT, ובעלות על האסימון בדרך כלל לא מקנה בעלות על הפריט הבסיסי.
כפי שמסביר אמיר עוז בטורו בנושא, NFT הם ראשי תיבות של Non-Fungible Token, כלומר אסימון (טוקן) שאינו ניתן להחלפה או שינוי. לדבריו, הסיבה לכך שהטכנולוגיה הזו משתמשת בעיקר לרכישת נכסי אמנות נובעת מהייחודיות של כל טוקן: כאשר טוקן NFT מוצמד ליצירה דיגיטלית כלשהי (תמונה, ציור, קליפ, קטע שמע ועוד) מדובר בערובה לאותנטיות היצירה. ולכן, בעל טוקן ה-NFT המדובר – הוא הבעלים של היצירה. וכך קורה שאנשים כיום מוציאים הרבה מאוד כסף על פריטים שאינם קיימים פיזית, ושכל אחד בעצם יכול לצפות בהם באינטרנט בחינם.
80 אחוזי תוכן מזויפים. OpenSea. צילום: BigStock
תחום פרוץ לזיופים
אלא שכעת, עקב המהלך של סנט והטענות של מנכ"לה, ולמרות שנדמה היה שמדובר בתחום מבוסס בלוקצ'יין ומאובטח במיוחד, נחשפה תופעה שמאפילה על השמחה וההתלהבות – הזיופים החמורים בממלכת ה-NFT.
סנט, ששירתה כ-150,000 משתמשים ושהכנסותיה נמדדו במיליונים – היא פלטפורמת NFT קטנה יחסית, אך לדברי חג'אזי סוגיית התוכן המזויף והבלתי חוקי קיימת בכל התעשייה הקשורה לנכסים דיגיטליים. "אני חושב שזו בעיה די בסיסית עם Web3", אמר.
שוק ה-NFT הגדול ביותר בעולם כיום – OpenSea שמו – המוערך ב-13.3 מיליארד דולר, לאחר סבב הגיוס האחרון שלו, אמר בחודש שעבר שיותר מ-80% מה-NFT שהוטבעו בחינם על הפלטפורמה שלו היו "יצירות מועתקות, אוספים מזויפים וספאם".
OpenSea ניסתה להגביל את מספר ה-NFTs שמשתמש יכול להטביע בחינם, אבל אז הפכה את ההחלטה בעקבות תגובה זועמת של המשתמשים, כך סיפרה החברה בשרשור בטוויטר, והוסיפה כי היא "עובדת על מספר פתרונות" כדי להרתיע "שחקנים רעים" מחד ולתמוך ביוצרים מאידך.
"זה נוגד את המדיניות שלנו למכור NFTs תוך שימוש בתוכן מועתק", אמר דובר OpenSea. "אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי לשלוח מוצרים, להוסיף תכונות ולחדד את התהליכים שלנו כדי לענות על הרגע", הבטיח הדובר.
14/02/22 14:09
5.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ידע מוגבל בקידוד או חוסר בכוח אדם מקצועי לא אמורים להוות מחסום לפיתוח ברמה הגבוהה ביותר של אפליקציות אינטרנטיות המבוססות על בסיס נתונים. אלא שגם אם יש לכם את היכולות, הזמן שלוקח לפתח תוכנות עלול להיות מרתיע. תארו לעצמכם אם הייתה אפשרות פשוטה ומהירה, ללא צורך בידע מוקדם… ובכן, יש אפשרות כזאת. לא רק שזה אפשרי, אלא שזה פשוט ויעיל לעצב ולפתח ללא קוד או כמעט ללא קוד. באופן זה ניתן לחסוך עד 90% מזמן הפיתוח.
פיתוח תוכנות ומערכות ארגוניות מורכבות באמצעות טכנולוגיות No-Code מאפשר פיתוח פתרונות מורכבים וחדשניים לעסקים ובעיקר לחברות תוכנה. פיתוח ללא קוד הפך לפופולרי במהלך השנים האחרונות. גרטנר צופה שעד 2024, כ-65% מפעילות פיתוח האפליקציות תהיה באמצעות פלטפורמות No-Code.
העלייה של פלטפורמות הפיתוח ללא קוד היא תוצאה של גורמים רבים. הנה שתיים מרכזיות: בראש ובראשונה, היכולת לפתח מהר ובהפחתת הסיכון, כאשר רוב הפיתוח נעשה בכלל על ידי מיישמים ומפתחים עם מעט ניסיון. הסיבה השנייה היא שלעסקים רבים אין מפתחי אינטרנט או צוות פנימי. תהליך גיוס מפתחים יכול להיות מעייף, וההתקשרות עלולה להיות יקרה.
למה סימבלה?
סימבלה (Simbla) היא פלטפורמת No / Low Code מתקדמת ומבוססת ענן, המאפשרת לפתח אפליקציות ארגוניות פשוטות ומורכבות באופן מהיר שחוסך 60%-90% מזמן הפיתוח. הפתרון מפחית את עלויות הפיתוח באופן דרמטי, כאשר חלק משמעותי מ-'הפיתוח' מתבצע על ידי כוח אדם לא מקצועי. התוצר הסופי מונגש ללקוח בזמן הגעה לשוק (Time To Market) קצר ביותר. היתרונות של סימבלה
נכון שיש מספר רב של פלטפורמות ללא קוד, אך סימבלה בולטת מסיבות שונות. אלה הן רק כמה מהתכונות הראויות ביותר לציון:
Client & Server side code
פיתוח מערכות מורכבות מצריך לעתים גם כתיבת קוד. סימבלה מאפשרת למפתחים לכתוב קוד בצד הלקוח ובצד השרת באמצעות NodeJS. זה פותח מגוון של אפשרויות: כתיבת פונקציות מורכבות, ממשקים מורכבים עם מערכות חיצוניות ועוד.
Responsive UI
בניית ממשק המשתמש בסימבלה מתבצעת ב-Drag & Drop בקלות, ויוצרת UI רספונסיבי, שמותאם למובייל, לטאבלט או לדסקטופ. עורך ממשק המשתמש מאפשר גמישות ודיוק גבוהים מאוד, ללא תחרות.
תכונות וכלי אבטחה מתקדמים
סימבלה מציעה אוסף של תכונות אבטחה מובנות, כדי להבטיח שהמידע שלכם מוגן. אתם יכולים להגן על הנתונים עם מודל ההרשאות המשופרות שלנו, 2FA, ניהול לוגים והתראות, גישה מוגבלת לפי מדינות או כתובות IP, נתונים מקודדים ועוד.
פתרון לבנייה וניהול של מוצרי SaaS
הפלטפורמה של סימבלה היא היחידה המאפשרת לפתח פתרונות מדף ונותנת מענה ייחודי ומלא. Real multi-tenant – גמישות מלאה לכל Tenant, כלומר – עיצוב ייעודי וייחודי לכל אחד מהם וכל Tenant נמצא בבסיס נתונים נפרד.
מערכת מובנית לניהול הלקוחות – דשבורד, התקנה והסרת לקוחות, ניהול גרסאות ועוד.
מערכת בילינג – מערכת חיוב לקוחות מוכנה ומתאימה למודלים עסקיים שונים, כולל הפקת חשבוניות וקבלות. בסופו של דבר, החברה שלכם יכולה להשיג את החזון העסקי עם פיתוח מורכב, מהיר וקל, כאשר היא מתמקדת בשיווק ובמכירה של השירותים.
סימבלה נמצאת בחזית של פיתוח ללא קוד, או עם פחות קוד. זה פשוט ומהיר, ובמקרים רבים תוכלו לבצע זאת עם הצוות הקיים.
מתעניינים בתכנות בכלל ובפיתוח ללא תכנות בפרט? הירשמו כאן לכנס No Code / Low-Code של אנשים ומחשבים.
לאתר סימבלה לחצו כאן.
14/02/22 15:19
5.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נבחרת טאף מאדר למען גדולים מהחיים על שם שלמה טירן לשנת 2022 יצאה זה מכבר לדרך. זוהי השנה השביעית שהנבחרת תצא לאתגר הספורט טאף מאדר, שיתקיים הפעם בסקוטלנד.
הנבחרת מורכבת מקבוצה של מנכ"לים, מנמ"רים ובעלי תפקידים בכירים אחרים במגוון ענפי המשק, שלצד האימונים לקראת תחרות הטאף מאדר פועלים להשגת תרומות ומשתתפים בפעילויות למען עמותת גדולים מהחיים, שמסייעת לילדים החולים בסרטן ובני משפחותיהם. התרומות מיועדות בעיקרן להקמת גני חלומות – גני ילדים, שמותאמים לילדים החולים בסרטן. לאחר שנחנך גן בבאר שבע, התרומות מיועדות כעת להקמת גן חלומות בירושלים.
קפטן ויזם הנבחרת הוא אלון כהן, מנכ"ל פרינטר סנטר. אנשים ומחשבים מלווה את הנבחרת הישראלית מאז הקמתה של זו לפני שבע שנים, והיא מפיקה מדי שנה את המסע לטאף מאדר.
בכל אחת מהכתבות בסדרה זו אתם מוזמנים להכיר אחד.ת מחברי וחברות הנבחרת – על עיסוקו.ה, תחביביו.ה ופעילותו.ה ההתנדבותית.
לירון סגל, חוקר אבטחת סייבר בכיר בפייפאל
ספר על עיסוקך והישגיך.
"אני חוקר אבטחת סייבר בכיר בפייפאל, עם תשוקה, ידע וניסיון בהובלת פרויקטים ייחודיים בתחום מודיעין האיומים, על כל גווניהם – החל ממתקפות רשת, דרך נוזקות ואיומים על תחנות קצה ועד לאיומים מתקדמים. בעבר עבדתי כחוקר אבטחה ב-F5, שם חקרתי בעיקר נוזקות שגורמות למתקפות רשת מבוזרות, וכן ניצול פגיעויות בשרתי אתרים. רבים מתוצרי המחקרים הועלו וזמינים באתר של מעבדות F5.
בעבר היותר רחוק עבדתי ב-RSA – זמן קצר כאנליסט למניעת הונאות ולאחר מכן בניתוח נוזקות שתוקפות לקוחות של גופים פיננסיים גדולים".
מתי בפעם האחרונה עשית משהו בשביל מישהו? "בעבר השתתפתי כמדריך במסגרת לנוער ובוגרים עם פיגור שכלי. כמו כן, לימדתי ילדים מוכשרים ממשפחות קשות יום את מקצוע המתמטיקה. אני משתתף בפעילויות למען הקהילה במסגרת החברה שבה אני עובד. לדוגמה, בשנתיים האחרונות התנדבתי בהכנת ובחלוקת משלוחי מנות לקשישים ניצולי שואה. אני מקווה מאוד שנוכל לקיים את הפעילות הזו גם השנה. המפגש עם האוכלוסייה הזו מאוד מרגש ומעשיר, וזו זכות גדולה לקחת חלק בפעילויות כאלה".
למה אתה רוצה להיות בנבחרת? "אני מכיר באופן אישי את הפעילות המבורכת של עמותת גדולים מהחיים, ואת ההשפעה העצומה והטובה שיש לה על החולים ומשפחותיהם. אביב שלי, בת ה-5, אובחנה בלוקמיה בשנה שעברה, ומאז ניתן לומר שאתגרי החיים התעצמו. עמותת גדולים מהחיים ליוותה אותנו ברגעים הלא פשוטים, ונתנה המון עזרה ותמיכה.
אוסיף שאביב נכנסה לפני כמה שבועות לגן החלומות בכפר אז"ר שברמת גן, שהוקם שם ב-2014, לאחר מאמץ גיוס תרומות דומה לזה הנוכחי, לטובת הגן בירושלים. ההשתתפות בנבחרת זו הדרך שלי לנסות ולהודות לעמותת גדולים מהחיים ולקדם את האור שהיא מפיצה".
מה הזיקה שלך לספורט, אם בכלל?
"שנים רבות רכבתי על בסיס יומי על אופניים (לא חשמליים!) ויצאתי לטיולי רכיבה של כמה שעות. בנוסף, במשך כמה שנים התאמנתי בריצות של עד 10 ק"מ באופן די קבוע. בשנים האחרונות התאמנתי בג'יוג'יטסו ברזילאי, אבל זה נקטע, יחד עם הרכיבות למשרד, כשהגיעה הקורונה ועברתי לעבוד מהבית.
חוץ מזה, אני אוהב ספורט אתגרי, ויצא לי להתנסות בין היתר בצניחות חופשיות, טיפוס קרחונים, רפטינג, באנג'י, אופנועי שטח ואפילו טיסה על מטוס קרב".
מהם תחביביך?
"לפני כ-10 שנים אשתי המדהימה לקחה אותי לחוויית טיסה במצנח רחיפה כמתנת יום הולדת. אחרי שטסנו מעל הצוקים של ארסוף ידעתי שזה משהו שאני חייב לעשות. חודש אחר כך התחלתי קורס, ומאז אני מבלה הרבה זמן באוויר, מסתכל על העולם מזווית אחרת ובאופן שקשה לתאר – הכי קרוב לציפורים שרק אפשר. טסתי בארץ ובמדינות רבות ברחבי העולם – לעתים טיסות שנמשכו מעל חמש שעות ובאורך של בסביבות 100 ק"מ מרחק, ללא מנוע".
ספר קצת על משפחתך. מה הם יגידו על השתתפותך בנבחרת?
"יש לי מזל גדול שזכיתי במשפחה מדהימה ומפרגנת, שנותנת גיבוי מלא לכל השיגעונות שלי. אפשר להגיד שהתחשלנו והתגבשנו לא מעט בשנה האחרונה, בעזרת האתגרים שעברנו.
ירדן בת ה-8, אחותה הגדולה של אביב, היא ילדה אתלטית, אמפטית ומבריקה, וכנראה שאם היא הייתה יכולה, היא הייתה מצטרפת לנבחרת הטאף מאדר. האח הקטן, ארי בן השנה וחצי, בטוח מפרגן, ואביב מתלהבת מזה שאבא רץ עם החולצה של העמותה שהיא כל כך אוהבת. כל התודות והתשבחות מגיעות לענבר, אשתי, שמפרגנת מלא ומצליחה לסבול אותי כבר 17 שנים".
מהו החלום הגדול ביותר שלך?
"כשאביב חלתה, התרגשתי מכמות הטוב שאנשים הרעיפו עלינו מסביב. כל אחד עזר כפי יכולתו וההשקעה הייתה ניכרת – בין אם זה משלוחי הפתעות לאביב מהגן במשך תקופה לא מבוטלת, חברים שבאו להעביר אתי לילות בבית החולים וסיפקו תמיכה חשובה, וזרים מוחלטים שנכנסו לנו ללב וידעו להרגיע כשסיפרו איך הם עברו תקופות מאתגרות דומות. החלום שלי הוא שתהיה לי היכולת להחזיר על כל הטוב שניתן לי בתקופות הטובות ובאלה הפחות טובות. שאוכל להשפיע לטובה על אנשים סביבי, כך שיוכלו, בתורם, גם כן להשפיע לטובה על אלה שסביבם, ולהפוך את העולם למקום יותר טוב".