זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/09/24 20:38
9.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שורת חברות היי-טק ישבתו מחר (ב') בקריאה לביצוע עסקה לשחרור החטופים ויצטרפו להשבתת המשק, שעליה הודיע יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד.
בין החברות השובתות: Wix, Fiverr, האניבוק, פלייטיקה, ריסקיפייד, אפספלייר, Monday, Trax, AI21, אוגורי, סימפלי, מינט מדיה, Forter, Redis, Lemonade, Simply, רמפי, Agora, Tyto Care, PIXELOT, פאפאיה גלובאל, CHEQ, Unity, Rise, Reason, Hibob, DriveNets, ScyllaDB, ארגון סטארטאפ ניישן סנטרל, Recma Bio ועוד. אליהן הצטרפו גם הקרנות המובילות בישראל : קומרה קפיטל, NFX, קרן דיסראפטיב , F2, PSG, בסמר ועוד.
ממטה ההיי-טק נמסר: "לא ננוח ולא נשקוט עד שאחיותינו ואחינו ישובו משבי מרצחי החמאס. ממשלת ישראל חייבת את זה למשפחות ולכל עם ישראל וצריכה לקדם במהירות עסקה להחזרת כל החטופים הביתה – זה מה שחשוב ברגע הזה. יש לנו צבא חזק, ונוכל בכל עת לחזור לציר פילדלפי, לרפיח, חאן יונס או כל מקום שנרצה. המשפחות והחברה הישראלית לא יוותרו עליהם ועליהן לעולם. אין למדינת ישראל צידוק מוסרי וערכי ללא חזרתם".
התארגנות אחרות, של מחאת עובדי ההיי-טק, קוראת לראשי החברות להצטרף לשביתה במשק מחר, והניפה בהפגנה בתל אביב שלטי ענק עם הכתובת: "עם מגויס, ממשלה מפקירה".
"ממשלת נתניהו את בן גביר מפשיטה את ישראל מערכיה ושמה את הפוליטיקה לפני הצלת חיים. עמידה לצד משפחות החטופים – זו חובתנו המוסרית! חייבים לעצור את ההפקרה", אמרו במחאת עובדי ההיי-טק.
01/09/24 14:10
8.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לחוקרי אבטחה יש תפקיד חיוני בהגנה על האינטרנט מפני איומי סייבר: הם מאתרים וחושפים נקודות תורפה במערכות קריטיות, וכך מגנים על משתמשים וארגונים. בצעד נדיר, שופט בקולומבוס, בירת אוהיו, הוציא באחרונה צו מניעה נגד חוקר אבטחה, שחשף את מלוא הנזק וההשפעה האמיתיים של מתקפת כופרה.
צו המניעה הוצא בתפנית מוזרה, לאחר מתקפת כופרה משמעותית על העיר קולומבוס, נגד חוקר האבטחה דיוויד לירוי רוס. זאת, כי רוס פרסם בחודש שעבר מידע בנוגע לפרצת אבטחה, שלדבריו פקידי העירייה ניסו להסתיר.
ב-18 ביולי תקפה קבוצת הכופרה Rhysida את עיריית קולומבוס, וגנבה 6.5 טרה-בייט של נתונים רגישים המתארחים בשרתים שלה. חברי Rhysida ניסו למכור את המידע תמורת 1.7 מיליון דולר בביטקוין. משלא הצליחו למצוא קונה, הם פרסמו כ-45% מהנתונים בדארקנט.
אנדרו גינטר, ראש עיריית קולומבוס, אמר בתחילה לציבור שהנתונים הגנובים מוצפנים וההאקרים לא יכולים להשתמש בהם. אלא שבחלוף ימים אחדים הסתבר שהוא שיקר.
החוקר רוס, תחת הכינוי קונור גודוולף, חלק על דברי ראש העיר והציג ראיות לתקשורת המקומית, שלפיהם הנתונים שנגנבו הכילו מידע רגיש ביותר – וכללו פרטים אישיים של עובדי ותושבי העירייה, מידע רגיש ממקרי אלימות במשפחה ומספרי ביטוח לאומי של שוטרים ונפגעי עבירה.
העירייה: "מעשיו של רוס היוו סיכון לביטחון הציבור"
בתגובה לחשיפה של רוס, עיריית קולומבוס הגישה נגדו תביעה משפטית בטענה ל-"מעשים פליליים, פגיעה בפרטיות, רשלנות והפרעה לסדר האזרחי". לפי התביעה, "על ידי הורדה והפצה של הנתונים, רוס יצר קשר עם גורמים פליליים בדארקנט, ולשם כך נדרשו מומחיות וכלים מיוחדים… מעשיו של רוס הפכו את הנתונים לנגישים יותר לציבור, והיוו סיכון משמעותי לביטחון הציבור". העירייה טענה כי "הנתונים שפורסמו ברשת האפלה אינם זמינים לצריכה פומבית – רוס הוא שעושה זאת".
צו המניעה אוסר על רוס לגשת, להוריד או להפיץ את הנתונים הגנובים. ההחלטה התקבלה באופן חד צדדי, בלא להודיע לרוס על דבר התביעה ולאפשר לו להציג את טענותיו.
עו"ד זק קליין, פרקליט העירייה, הגן על הגשת התביעה, ואמר כי היא נחוצה "כדי למנוע הפצת רישומי חקירה פליליים גנובים, וכן כדי להגן על ביטחון הציבור… הוויכוח הוא לא על חופש הביטוי למול הלשנות".
רוס: אני שעיר לעזאזל
באופן לא מפתיע, הצו שהוצא בעקבות התביעה – עורר מחלוקת. רוס האשים את העירייה כי היא נטפלת אליו, וכי הוא מעין שעיר לעזאזל – בגלל כשלי האבטחה שלה. הוא הודיע שיסתייע בהגנתו המשפטית מפני התביעה בארגוני חירויות האזרח.
בינתיים, עיריית קולומבוס ניצבת בפני אתגרים משפטיים נוספים, שכן עורכי דין הגישו כבר שתי בקשות למתן צו על תנאי, שיאשר להם להגיש תביעה ייצוגית נגדה, בגין כישלונה להגן על מידע אישי של תושבי העיר.
01/09/24 15:35
8.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דיווחים בעיתונות הכלכלית האמריקנית בסוף השבוע טוענים, כי בעקבות מצבה הכלכלי הקשה שוקלים באינטל לשים על השולחן באופן רציני את האפשרות להתפצל לשתי חברות – חברה שתציע שירותי ייצור שבבים לכל דיכפין, וחברה של כל השאר – מתכנון מעבדים לשוק הצרכני ועד פיתוחי תוכנה שונים. הטענה היא, שכבר במהלך החודש הקרוב יאסוף המנכ"ל, פט גלסינגר, את חבר המנהלים של החברה כדי לדון בנושא.
כבר בשבוע האחרון נפגשו בכירים של אינטל עם היועצים הבנקאיים של מורגן סטנלי ושל קבוצת גולדמן זקס, שמלווים את החברה זה שנים רבות, כדי להיוועץ עמם לגבי האפשרויות השונות להוצאת העגלה מהבוץ – והם אמורים להשתתף בישיבה, שכאמור אמורה להתקיים לפי הדיווחים כבר בשבועות הקרובים.
ההערכה היא, שהחלטה מעין זו לא תגיע בקרוב, וגלסינגר עצמו ידחוף להשאיר את המצב הנוכחי על כנו. הפרדה לשתי חברות, כך נטען על ידי אנליסטים, לא תבשר טובות לתפקיד שלו, אלא אם כבמטה קסם יעלו המכירות של המעבדים.
דברים אחרים שעומדים על הפרק כדי לנסות למנוע פיצול הם השהיה של עוד כמה פרויקטי התרחבות שבהם מעורבת החברה כדי לשפור את תזרים המזומנים שלה – וממש לא בטוח שמדובר ברעיון מוצלח במבט מקומי/ישראלי לאחר העצירה הזמנית, לפחות בינתיים, של ההתרחבות בקריית גת, כרגע עד שבכלל יהיה ברור מה מייצרים שם.
ל-AMD, המתחרה העיקרית של אינטל בשוק המעבדים למחשוב אישי ושרתים, זה קרה ב-2008. באוקטובר אותה שנה היא מכרה את פסי הייצור למיזם משותף עם חברת השקעות מאבו דאבי, שאחרי זמן קצר רכשה מ-AMD את כל הזכויות והפכה את החברה למה שמוכר כיום כ-GlobalFoundries. ל-AMD זה עשה רק טוב, אבל GlobalFoundries לא ממש מצליחה להתחרות עם TSMC על לב מתכננות המעבדים לשוק המחשוב האישי, ובטח לא לשוק הטלפונים.
כך או כך, פרסום הידיעות הללו גרם לקפיצה גדולה במניות החברה. ביום שישי נרשמה עליה של כ-9.5% בבורסה בניו-יורק, הקפיצה היומית הכי גדולה ביום אחד של אינטל זה כמעט שנתיים.
01/09/24 13:56
7.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חוקרים פיתחו מתקפת סייבר שמשתמשת בעדכוני האבטחה של Windows כדי לנצל פגיעויות שתוקנו בעבר, ולעשותן לפגיעות שוב.
חוקרי סייפבריץ' כתבו באחרונה כי על אף שהם לא יכולים לפרוס את הנוזקה מרחוק, על המשתמשים לשמור על נהלי אבטחה סטנדרטיים, אפילו במערכות הפעלה מעודכנות לחלוטין. מיקרוסופט פרסמה מדריך מפורט למזעור הסיכון למתקפה, כי הבעיה טרם תוקנה במלואה, והענקית מרדמונד פועלת לפיתוח פתרון מקיף יותר.
חוקרי מעבדות סייפבריץ' פרסמו את הקוד לתוכנה, שבפעולתה – המכונה "שנמוך לאחור" – היא מחזירה את המצב של Windows לאחור, כלומר – מבטלת עדכוני אבטחה שכבר הוטמעו, כך שפרצות אבטחה ישנות ייפתחו שוב ויהוו איום אבטחה עדכני.
כלי התקיפה, שאותו כינו החוקרים Downdate, מחזיר את Windows לגרסה מיושנת, ולאחר מכן ההאקרים יכולים להשיג שליטה מלאה על מערכת הקורבן, בשל ניצול פגמים שתוקנו בעבר. Downdate יכול לעקוף אמצעי אבטחה כמו Windows Defender, אבטחה מבוססת וירטואליזציה, VBS, נעילות UEFI ו- Credential Guard. שרתי Windows 10 ו-11 מ-2019 ואילך הם בעלי פוטנציאל הפגיעה.
החוקרים פרסמו את הממצאים שלהם בגיטהאב, כדי לשתף בנושא ולסייע לחוקרים אחרים. לדבריהם, הגרסה הנוכחית יכולה לשמש רק את האדם המפעיל פיזית את המחשב, אבל האקרים עלולים לשלב אותה במטעני נוזקות.
באילו שתי פגיעויות מדובר?
בהדרכה לטיפול באיום, מיקרוסופט ציינה את שתי הפגיעויות: CVE 2024-21302 ו-CVE 2024-38202. הענקית מרדמונד החלה לטפל בבעיה כאשר חוקרי סייפבריץ' פנו אליה, בפברואר השנה. עם זאת, ציינו החוקרים, "התהליך הוא איטי, כיוון ש-Downdate משפיע על היבטים רבים של Windows – והפתרון ידרוש בדיקות מקיפות".
מיקרוסופט ממליצה למשתמשים ולמנהלי מערכת להטמיע תחילה עדכוני אתחול שפורסמו לאחר 13 באוגוסט השנה. "על אף ש-Downdate משפיע על גרסאות מעודכנות מלאות של Windows", כתבו אנשי החברה, "המשתמשים צריכים תמיד להישאר מעודכנים בתיקוני אבטחה ולהתקין את הטלאים עבור הפגיעות. אנחנו גם מציעים למשתמשים להישאר זהירים בעת בדיקת מיילים ולהתקין תוכנה רק ממקורות מהימנים".
01/09/24 17:05
7.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משלחת של מערך הדיגיטל הלאומי, בראשותה של עופרה פרנקל, המנמ"רית הראשית של הממשלה, השתתפה בסוף השבוע בכנס של ICA – ארגון בינלאומי של נציגי ממשלות, שנועד לאפשר חילופי ידע וניסיון בתחום הדיגיטל. זהו הכנס ה-58 של הארגון, והשנה הוא נערך בפעם הראשונה באפריקה – בעיר גבורון שבבוטסואנה.
חברי המשלחת שייצגה את ישראל היו, לצד פרנקל: אורן אריאב, מנמ"ר רשות האוכלוסין וההגירה, המשמש גם כנשיא ICA; ניר ינובסקי, מוביל חדשנות, דאטה ובינה מלאכותית במערך הדיגיטל; ושמעון ברונר, גזבר ICA. הכנס עסק בבניית ממשלה חכמה עבור אתגרי המחר, כיצד לבנות תשתיות דיגיטליות איתנות ושירותים דיגיטליים עתירי השפעה.
ביום השני של האירוע ניהל ינובסקי דיון מרתק בנושא בינה מלאכותית יוצרת והשימוש בה במגזר הציבורי, תוך הצגת דוגמאות מהפעילות של ממשלת ישראל בעולמות ה-GenAI. ההרצאה נגעה באתגרי הליבה של המגזר הציבורי, בתחומים כמו בריאות, רווחה, חינוך, משפט – ומצבי חירום. בין היתר, ינובסקי סיפר לנוכחים על הקמה של יחידה ייעודית במערך הדיגיטל הלאומי, שתפקידה לגבש תוכנית לאומית לבינה מלאכותית, וכן על קול קורא למשרדי ממשלה לבצע פרויקטי AI – מיזם שחלקו הראשון כבר יצא לדרך.
לאחר מכן התחלקו המשתתפים לקבוצות עבודה, במטרה ליישם את המודל החדש בממשלות השונות החברות בארגון, ואף להתקדם לעבר מימוש פרויקטים משותפים בין מדינתיים, הממנפים טכנולוגיות בינה מלאכותית יוצרת לרווחת הציבור.
"הצורך בשירותים ציבוריים מוכווני אזרחים מעולם לא היה קריטי יותר"
אריאב אמר בדבריו בפתח הכנס כי "אנחנו מתכנסים לא רק כדי לדון בהווה, אלא גם כדי לעצב את עתידן של הממשלות באמצעות כוחה המהפכני של טכנולוגיית המידע והדיגיטל".
"נושא הכנס השנה הוא קריאה ברורה לפעולה", ציין. "בעודנו מנווטים בנוף דיגיטלי מאתגר, הצורך בשירותים ציבוריים עמידים, אישיים ומוכווני אזרחים מעולם לא היה קריטי יותר".
לדברי פרנקל, אחד המאפיינים הייחודיים של הכנס הוא העובדה שהוא נערך בחדרים סגורים, ללא נוכחות תקשורת וקהל – מה שמאפשר שיח פתוח בין המשתתפים, החלפת דעות ולמידה. כמו כן, היא ציינה שבעקבות הכנס כבר נוצרו כמה שיתופי פעולה.
01/09/24 14:40
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דיווחים חדשים במדיה העולמית מצביעים על כך שאתרי תוכן גדולים רבים ביטלו את הסכמתם להכשרת ואימון ה-AI של אפל על התכנים שלהם. בין האתרים שסירבו לאפל נכללים ארגוני חדשות גדולים בהם הניו יורק טיימס, הפייננשל טיימס; רשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם של מטא, טאמבלר ואחרות; ואתרים בולטים כמו קרייגסליסט ורשת USA Today. על פי דיווח ב-Wired כל אלו ורבים אחרים ביטלו את האישור להכשרת הכלי של אפל בנכסים הדיגיטליים שלהם. דאגות הגופים הללו, כפי שדווח, הן בנושא ההגנה על התוכן שלהם, והבטחה שלא יעשה בו שימוש ללא פיצוי מתאים או מתן קרדיט ראוי ליוצרי התוכן.
התופעה הציפה שיח מהותי אודות השימוש בתוכן מקוון לצורך פיתוח הבינה המלאכותית, וכן על עתיד הבעלות על תוכן. Nobody likes when their data is used for AI training
This summer, Apple gave website owners the option to block the use of their data for AI training. Unsurprisingly, many platforms immediately took advantage of this. The New York Times, Facebook, Instagram, Craigslist, Tumblr,… pic.twitter.com/mDlNHlRhhV
— FRKN VPN (@frkn_vpn) August 30, 2024 אפל אפשרה לא להשתתף – רבים קפצו על העגלה
הסירוב המדווח מגיע לאחר ש-אפל הציגה כלי אימון בינה מלאכותית חדש וייחודי בשם Applebot-Extended, ובכך אפשרה לבעלי אתרים לא לכלול את הנתונים שלהם בהכשרת מודלי ה-AI שלה. Applebot המקורי, שהוכרז ב-2015, סרק בתחילה את האינטרנט כדי להפעיל מוצרי אפל כמו סירי (Siri) ו-Spotlight. עם זאת, לאחרונה, המטרה של ה-Applebot התרחבה והחברה החליטה להשתמש בנתונים שהוא אוסף גם כדי להכשיר את המודלים הבסיסיים שיצרה עבור מאמצי הבינה המלאכותית שלה. הכלי החדש Applebot-Extended, הוא למעשה הרחבה לבוט סריקת האינטרנט של אפל, שתוכננה במיוחד כך שתאפשר לאתרים לומר ל-אפל לא להשתמש בנתוניהם.
אפל פרסמה ביוני פוסט בבלוג שלה, המסביר כיצד הכלי עובד. לדבריה, "בנוסף לשמירה על כל הכללים וההנחיות של robots.txt, לאפל יש סוכן משתמש משני, Applebot-Extended, המעניק לבעלי אתרים שליטה נוספת על האופן שבו תוכן האתר שלהם יכול לשמש אותה. עם Applebot-Extended, בעלי אתרים יכולים לבחור לבטל את הסכמתם לכך שתוכן האתר שלהם ישמש כדי להכשיר את דגמי היסוד של אפל, המספקים תכונות בינה מלאכותית יוצרת במוצרי אפל, כולל Apple Intelligence, Services וכלי מפתחים".
החברה ציינה עם זאת כי איפשור פעולת Applebot-Extended "יעזור לשפר את היכולות והאיכות של דגמי הבינה המלאכותית של אפל לאורך זמן". לצערה של אפל בינתיים מסתמן שהחברות לא השתכנעו מנימוק זה.
יצוין כי ה-Applebot-Extended למעשה לא מונע מה-Applebot המקורי לסרוק את האתר – מה שישפיע על האופן שבו התוכן של האתר המסוים יופיע במוצרי החיפוש של אפל – אלא מוֹנע את השימוש בנתונים האלה כדי להכשיר את דגמי השפה הגדולים של אפל, ופרויקטים אחרים של AI.
הגיש תביעה מתוקשרת נגד OpenAI ומיקרוסופט בגין הפרת זכויות יוצרים. הניו יורק טיימס. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: שאטרסטוק
האם אפל ניסתה להמנע מתביעות זכויות יוצרים נגד OpenAI ואנתרופיק?
דוברת אפל, נאדין הייג'ה, הסבירה כי ה-Applebot-Extended היה על תקן הדרך של ענקית הטק לכבד את זכויות האתרים. אפשר שהכלי הגיע גם לנוכח ניסיונן של חברות הבינה המלאכותית המובילות, כדוגמת OpenAI ומאוחר יותר אנתרופיק (Anthropic), שספגו כבר תביעות זכויות יוצרים משמעותיות – למשל מהניו יורק טיימס ומהשחקנית והסופרת שרה סילברמן – בדיוק בגלל אימוני הכלים ומודלי ה-GenAI שלהן על תכנים לא מורשים.
על אף ש-אפל הציגה את הכלי כדרך לספק לבעלי אתרים שליטה על הנתונים שלהם, אתרים רבים טוענים כי מתן אפשרות לאפל להשתמש בתוכן שלהם לצורך אימון הבינה המלאכותית עלול לפגוע בערך הקניין הרוחני שלהם ולשחוק את השליטה שלהם על אופן השימוש בתוכן שהם ייצרו.
אפל הגיבה לסירוב של האתרים בהגנה על Applebot-Extended שלה, והצהירה שהיא שומרת על זכויות המפרסמים ולכן הציעה ביטול קל לתהליך איסוף המידע, אם אינו רצוי.
בנוסף, כפי שכבר הסברנו, דובר אפל הבהיר שהכלי רק עוצר את השימוש בנתונים באימון AI, ולא את הסריקה המקורית של האתר.
עם זאת, ניכר כי החששות של ארגוני מדיה ואתרים אחרים בנוגע לאופן שבו חברות טכנולוגיה משתמשות בתוכן שלהם נמשכים, בנוסף משום הדאגה כי מודלי ה-AI שיאומנו על התוכן יוכלו בקרוב ליצור לבדם תוכן הדומה מאוד לעבודה המקורית של כותבי ויוצרי התכנים בני האנוש.
01/09/24 12:57
5.74% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאת: מושיקו פסח
ב-17 בספטמבר 2024, מלון ממילא בירושלים יפתח את שעריו לאחד הכנסים המרכזיים בתחום הטכנולוגיה והחדשנות – "ממריאים לחדשנות". הכנס, שמאורגן על ידי חברת פרוסיד (Proceed), מזמין את משרדי הממשלה, גופי סמך, גופים מוניציפליים וחברות ממשלתיות לקחת חלק באירוע ייחודי, המאפשר למשתתפים לגלות טכנולוגיות מתקדמות וללמוד כיצד לבצע קפיצת מדרגה בשימוש בתשתיות הענן הלאומיות.
גילי רגב, מנכ"ל פרוסיד, ציין כי: "כנס 'ממריאים לחדשנות' הוא הזדמנות יוצאת דופן למשרדי הממשלה ולגופים ציבוריים לאמץ טכנולוגיות חדשניות שיעצבו את העתיד. אנו מאמינים שהכנס הזה יספק כלים מעשיים וידע עדכני, שיאפשרו לגופים אלה לבצע קפיצת מדרגה ולהוביל תהליכים משמעותיים במגזר הציבורי. אנחנו נרגשים לראות את ההשפעה שהטכנולוגיות שלנו יכולות להביא לממשלה ולגופים השונים בישראל".
מה בתוכנית?
הכנס יציג מגוון נושאים פורצי דרך, שנועדו להעשיר את הידע של המשתתפים ולהעניק להם כלים מעשיים בתחום הטכנולוגיה המתקדמת. בין התכנים המרכזיים:
פרוייקטי Outsystems בממשלה – רונן קניג יחשוף את סודות ההצלחה של פרויקטי Outsystems בממשלה. תכירו את הפלטפורמה שמאפשרת ייעול תהליכים ברמה שלא הכרתם, ותלמדו איך ניתן להתאים אותה לצרכים הייחודיים שלכם.
העברת מגה נתונים לענן עם SnapLogic – אתגרי העברת כמויות אדירות של נתונים לענן מהווים מכשול עבור גופים רבים. רונן קניג יפרט על השיטות והכלים המתקדמים של SnapLogic, שמאפשרים להעביר נתונים במהירות ובבטחה, תוך שמירה על שלמותם ודיוקם.
טיסה חלקה לענן – ליזי שנייד תיקח אתכם למסע מרתק אל עולמות הענן, ותראה לכם כיצד ניתן לבצע את המעבר לענן נימבוס באופן פשוט יותר ואפקטיבי, תוך התמודדות עם האתגרים שמאפיינים פרויקטים מסוג זה.
ניהול פורטפוליו בסביבה טכנולוגית מתקדמת – סיפורה של חברת החשמל – רעם הנדלר תציג את הדרך בה חברת החשמל משלבת טכנולוגיה מתקדמת בניהול הפורטפוליו שלה, תוך שמירה על חדשנות ויעילות. הרצאה זו תיתן לכם תובנות מעשיות לניהול תוכניות עבודה בסביבה דינמית, ואף לניהול פרויקטים בעידן הדיגיטלי.
מכריזים על כוכב חדש – IT VISIBILITY עם פלקסרה – דורלי מוסן תציג את פלקסרה (Flexera), פתרון חדשני לניהול טכנולוגיות מידע, ותשתף כיצד שקיפות ויכולת ניהול משפרות את היכולת לקבל החלטות מושכלות בעידן של ריבוי נתונים וטכנולוגיות.
הנוסע השמיני – חדשנות ב-AI ו-DATA – הצטרפו לאלון שוורץ למסע מרתק לתחום הבינה המלאכותית והדאטה. בהרצאתו, ייחשפו המשתתפים לחדשנות בתחום ה-AI, ויבינו כיצד היא יכולה לשנות את הדרך בה אנו מתמודדים עם אתגרים טכנולוגיים ועסקיים.
תיאום תשתיות בין כוכבים – ה-BPM בממשלה – יסכה בלוך תציג גישה מתקדמת לניהול תשתיות בסביבת BPM, המותאמת במיוחד לצרכים של משרדי הממשלה וגופים ציבוריים. תלמדו כיצד ניתן לייעל תהליכים בעזרת תיאום מתוחכם וניהול מושכל.
הכנס ייחתם בפאנל חדשנות בהשתתפות אורח חיצוני, שיעסוק באתגרים ובהזדמנויות של החדשנות בסקטור הציבורי, ולאחריו, גילי רגב יסכם את המסע המרתק ואת היום המעשיר.
מוכנים להמראה? פרטי האירוע
מיקום: מלון ממילא, רח' שלמה המלך 11, ירושלים
תאריך: 17 בספטמבר 2024
שעות: 9:45-12:30
אנו מזמינים אתכם להצטרף למסע הזה, לגלות עולמות חדשים, ולאמץ טכנולוגיות שישנו את הדרך בה אתם פועלים. אל תפספסו את ההזדמנות הזו להצטרף לאירוע יוצא דופן שיכול להוות את נקודת המפנה בעשייה שלכם.
*ההרשמה לאירוע מיועדת לעוסקים בתחום בלבד, ומספר המקומות מוגבל. הרשמה אינה מהווה אישור כניסה לאירוע; אישורי כניסה יישלחו בסמוך למועד הכנס בהתאם לשיקול דעתם של מארגני האירוע.
01/09/24 13:38
5.74% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"התקשוב הולך ונכנס לחיינו, גם במערכת הביטחונית וגם בחיים האזרחיים. התקשוב הכרחי לאוויר, ליבשה, לים ולמודיעין – בכל זירה ובכל משימה. המערכת התקשורתית היא בסיס השליטה של הפיקוד – מהמפקד בשטח ועד למטה הכללי. התקשוב מסייע לביצועי הלוחמים – ממנהרות החמאס ועד ללוויינים שבשמיים", כך אמר שר הביטחון, יואב גלנט.
גלנט דיבר בטקס שנערך ביום ה' בקריה בתל אביב, שבו הועלה אביעד דגן רייס מדרגת תא"ל – לאלוף. האלוף דגן רייס עתיד להיכנס לתפקידו כראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר בחודש הקרוב. בטקס השתתפו רא"ל הרצי הלוי, הרמטכ"ל, חברי פורום מטכ"ל, מפקדים ובני משפחתו של דגן רייס.
לדברי גלנט, "בשנים האחרונות, מערך התקשוב, תחת האלוף ערן ניב, עבר דרך עצומה. אמנם, מעטים מכירים את התרומה של האגף, אך רבים נהנים ממנה. הניסיון הפיקודי העשיר של האלוף דגן רייס, ראש האגף הנכנס, יסייע לאגף התקשוב להמשיך להתקדם במשימותיו ולהוביל את צה"ל להישגים חדשים".
"תנועה בין כישלון ה-7 באוקטובר לעשייה ביטחונית מורכבת"
האלוף דגן רייס אמר בטקס כי "כמו רבים בישראל, ובוודאי כמו כל לובשי המדים, אני נע בתקופה הזו בתוך מציאות מורכבת – במישורים וברבדים שונים. תנועה בין תחושות קשות של כישלון, לנוכח המציאות הקשה שפגשנו ב-7 באוקטובר, לבין עשייה ביטחונית מורכבת, מגוונת ותכליתית מאוד בחודשים שחלפו מאז".
אביעד דגן רייס מקבל את דרגת האלוף. משמאל: הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי; האלוף דגן רייס; רעייתו, רונית; ושר הביטחון, יואב גלנט. צילום: דובר צה"ל
"זוהי תנועה בין הודעות כואבות וקשות, שממשיכות להגיע, חלקן ממש לסף ביתנו, בין דאגה לאומית, המשותפת לכולנו, דאגה לשלום החטופות והחטופים, לבין רגעי מימוש ונחת מהישגים, אחוות לוחמים ודבקות במשימה", ציין האלוף.
"בשנים האחרונות, אגף התקשוב התקדם והתפתח מאוד"
רא"ל הרצי הלוי אמר כי "בשנים האחרונות, אגף התקשוב, תחת פיקוד האלוף ניב, התקדם והתפתח מאוד. העשייה וההתפתחות היו עם הרבה מחשבה, והרבה מזה עמד למבחן במלחמה. זה 11 חודשים שהדברים עובדים ונבחנים באתגרים גדולים, עם יצירת מענים חדשים תוך כדי המלחמה. אביעד, אתה מקבל אגף טוב מאוד, והאתגר יהיה שתעשה אותו עוד יותר טוב".
לדברי הרמטכ"ל, "יש לייצר תהליך של הישגים מהירים בטווחים קצרים, ואת כל זה לעשות דרך האנשים. בכל יום האגף נהיה חשוב יותר ויותר לצה"ל – וכך יהיה גם בעתיד".
אתגרי התקשוב לנוכח המלחמה
תא"ל דאז דגן רייס, שדבר מינויו פורסם בחודש מאי האחרון, נולד ב-1973, התגייס ב-1991 לקורס טיס והשתחרר ב-1998. ב-2005 הוא חזר לשירות צבאי סדיר. בשנים 2009-2010 דגן רייס שירת כראש צוות צפון ביחידה לשיתוף פעולה בחיל האוויר. בעשור הקודם הוא שימש מפקד טייסת "האחת" (טייסת 201), מפקד היחידה לשיתוף פעולה בחיל האוויר, ראש מחלקת השתתפות בחיל זה, מפקד מרכז האש בפיקוד הצפון ומפקד בסיס חיל האוויר חצרים.
ב-2021 עבר דגן רייס לאגף התקשוב ועמד בראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף. הוא החליף בתפקיד זה את תא"ל זיו אבטליון. בתקופתו הוקמה במנהלת שבראשותו מחלקה לטיפול בנתונים על בסיס AI.
האלוף דגן רייס הוא בעל תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת בר אילן, ולו שני תארים שניים – במשפטים מאוניברסיטה זו ובביטחון לאומי מהאוניברסיטה לביטחון לאומי בוושינגטון.
בניגוד לחלקים בצה"ל, שנמתחה עליהם ביקורת עקב המחדל, מצבו של אגף התקשוב טוב יחסית: הוא לא היה "שותף" להצלחת ההונאה של החמאס בשנים שקדמו ל-7 באוקטובר ובבוקר השבת השחורה, לא להערכות המודיעין השגויות וגם לא לכישלונות המבצעיים.
לצד המשך מתן מענה לכוחות הלוחמים, ומתן מענה תוך כדי תנועה (לחימה), האתגר הנוסף של ראש האגף החדש הוא כיצד להביא למצב שבו התקשוב נצרך על ידי הלקוחות – מהרמטכ"ל ועד ללוחם בקצה – באופן מושכל, ולמרות ה-AI – ללא הטיות וטעויות.
ב-2022, כראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף, אמר תא"ל דאז דגן רייס כי "בנינו מפעלי נתונים במגזרי עשייה שונים, בחלוקה גיאוגרפית ומשימתית. עד כה, החלטות רבות אמנם היו מבוססות נתונים, אבל בוצעו באופן ידני. עם הכנסת מערכות בינה מלאכותית, אלגוריתמים חכמים ולימוד מכונה, ההחלטות ימשיכו להתקבל על ידי בני אנוש, אבל הן תהיינה יותר חכמות ומדויקות, וגם מהירות יותר. הנתונים הם כיום בצה"ל כלי נשק לכל דבר ועניין, והבינה המלאכותית היא האקס פקטור, שמעניק לנו את העליונות בשדה הקרב".
לדבריו, "הנתונים הם נשק, שעלותו זולה יותר מעלות מטוס F-35, וניצול נכון שלהם, על בסיס טכנולוגיות AI, ישנה באופן דרמטי את ההתנהלות של הכוחות בשדה הקרב. אנחנו מצויים בעיצומו של המסע הדיגיטלי, אולם יש לנו דרך ארוכה לעבור".